cirrocumulus Creative Commons License 2013.09.15 0 0 5604

Álljon itt Attila, Jata és Csaba megemlékezése is Tóth Viliről, szintén a FB-ról!

 

Kollár Attila:

"2006-ban nagyon örültem, hogy Vili is, borzasztó energikusan - ahogy mindig - velünk együtt játszott a MÜPA-ban! Most viszont hiányzott mindannyiunknak a szeptember 7-i Solaris koncerten...... és ez már többet nem pótolható! Robi már írta ugyan, de iszonyú nehéz szavakat találni arra, hogy leírja a szomorúságunkat. Kedves Vili! Köszönjük, hogy szívvel-lélekkel zenéltél velünk együtt. Bennünk él majd továbbra is a zeneszereteted, a játékod, az emberséged! Isten veled!"

 

Jata (Seres Attila):

"Hihetetlenül figyelmes, mosolygós, alkalmazkodó volt az életben és a zenében is, minden rezdülésemet pontosan követte, a legbonyolultabb ritmusképleteket is kigyúrta percek alatt. Tele volt konstruktív ötletekkel, szinte repítettük egymást a dinamikus, feszes tempójú témákban. Amikor 7 éve a próbák alatt, majd a színpadon is pár percre még egyszer megadatott nekem ez a katarzis, nem sejtettem, hogy az utolsó alkalom lesz. Viszlát Vilikém, búcsúzóul itt az egyik kedvenc témám, amit 2 napja raktam fel, akkor még csak Czigi emlékére:"

 

Telefontéma - hangfelvétel 1980

 

 

Bogdán Csaba:

"Vili elment ! Rá emlékezve videókat kerestem. Alig találtam. Ő közös zenei létezésünk azon részének volt nagyon aktív, építő eleme, amiről kevés lenyomat maradt. Az igazi emlékek csak a mi agyunkban, szívünkben élnek örökre. Két zenekarban is játszottam vele. Aranyos, szerethető, mindig vidám, tehetséges ember volt, mégis csak a kezdeti harcos évekből jutott neki, a sikerből már csak morzsák. Pedig megérdemelte volna. El sem gondolkodtunk rajta, mit érezhetett látva, hogy aranylemezeket veszünk át és utazunk a világ távoli pontjaira koncertezni. Talán, ha újra együtt zenél velünk és átéli a csodát, amit most újra éreztünk a Müpá-ban, erőt adott volna neki. Talán ... De a történések visszafordíthatatlanok, s bennünk csak a hiánya maradt.Nyugodj békében Vili !"

 

Szintén Csabi, egy másik helyen:

"Egy dal az örök vidám, jókedélyű Tóth Vili emlékére, aki a Solarisban és az Első Emeletben is zenésztársunk, dobosunk, barátunk volt. Nyugodj békében Vili !"

 

Előzmény: cirrocumulus (5603)