Pitylogós Creative Commons License 2013.09.12 0 0 149443

"Ezerszer jobb valasztas egy megfelelo minosegu, presztizsu karora, mint egy szinte barmilyen auto"

 

Jobb választás? Mégis, MIRE?

 

Akkor légyszíves ajánlani nekem egy megfelelő minősegű, presztizsű karórát, ami a következő 3 év során kb. 250.000km-t kell engem és a munkaeszközeimet elszállítson az ügyfelekhez.

 

Biztosan jobb választás...

 

Az én hasonlatom arra vonatkozott, hogy az óraiparban ugyanúgy specializáció történik, mint az autóiparban. Generátort, váltót, futóművet, műszerfalat, ABS-t, ablaktörlő mechanikát nem gyárt a Merci, Audi, Ford, VW, Skoda stb. Veszik ezeket, ugyanonnan.

 

A Merci autót gyárt Kecskeméten? Dehogy. A belsőt a Magna, az ülést a JCI, az ajtót a Brose, a komplett elejét a HBPO és így tovább. A Merci ezeket belecsavarozza a tokba, amit ő gyárt :)

 

Tehát igazából az autógyárak nagy része is csak "tokozó".

 

Ugyanígy nem fog gyártani werket, számlapot, tokot, szíjat sem a "óragyártók" 99%-a. Marad pár független, kiemelkedő márka, de a többi ugyanúgy LEGO elemekből fog építkezni, ahogyan teszik az autógyárak. De még ezeknél is előfordulhat, hogy a végén a Pagani (=Patek) magbízza az AMG-t(=ETA) hogy tervezze és építse át neki az egyik motorját(=pl. dekoráljon és komplikáljon egy werket).

Előzmény: Fiery (149441)