francoe Creative Commons License 2013.09.11 0 0 85838

Hétfőn defektet kapott az az egyik tavasszal vásárolt goodyear efficientgrip performance abroncsom (a jobb első,  méret: 205/55/R16 91V). Egy szép kis csavar volt az egyik árok sarkában, sréen. Gyorsan leszereltem, és felraktam a mankókereket. A sérült abroncsot elvittem az egyik utcabeli szervízbe, ahol behúzószállal javították, az abroncs levétele nélkül. Mivel nem értek, hozzá ezért elfogadtam, bár arra emlékeztem, hogy korábban egyszer már "gombával" javították. Mikor rákérdeztem, hogy ez így biztonságos-e, és meddig tart, a szerelő azt válaszolta, hogy a gomba kicsi ehhez a sérüléshez, egyébként pedig ez az abroncs élete végéig kitart.

 

Laikusként kérdezem a Gumis Uraktól, hogy rendben van-e ez (nyilván látatlanban nem lehet véleményt mondani), vagy célszerű lett volna leszerelni az abroncsot és megvizsgálni a javítás előtt a belső falát is?

 

Ha igen akkor elviszem egy másik helyre, és megvizsgáltatom, esetleg újrajavíttatom, ha kell/lehet. Inkáb ezt fizetem ki, vagy esetleg egy új abroncsot, minthogy összetörjem a kocsit.

Ja és ha jól sejtem, akkor a javított abroncsot csak hátulra szabad feltenni (mondeo kombi MK3)?

Előre is köszönöm.