gazo22 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 183

Kedves Levelezőtársaim!

 

Szíves figyelmükbe ajánlom, egyébként számos más értékes rendezvény közül, hogy holnap, 2013. augusztus 30-án, pénteken 17 órakor nyílik dr. Kincses Ferenc Magyar csataképek c. kiállítása a kiscsávolyi Keresztény Olvasókörben. (Jelky A. u. 6.) Köszöntőt mond Kereskedő Zoltán plébános, megnyitja Bernschütz Sándor, a bajai III. Béla Gimnázium nyugalmazott tanára. A tárlaton a művész szép gesztusakánt a csataképek 10 db bekeretezett fotókópiáját sorsolják ki a résztvevők között.

 

Szombaton orgonahangverseny lesz 19 órai kezdettel a belvárosi plébánia templomban.

 

Az Allaga évforduló méltó megünneplésével új, örvendetes fejlemény van.  A méltó megünneplést szorgalmazni kötelességem is, hiszen Allaga születésének 100. évfordulóját kitűnő elődöm, Karig Emil, a Bajai Liszt Ferenc Kör alapítója, és zeneiskolájának első igazgatója vezette le 1941-ben.

 

Az évforduló keretében a jövő hónapban megjelenik egy nagyobb tanulmányom a Bácsországban és a Honismeretben, a Petőfi Népében már megjelent egy cikkem, és a Bácskai Naplóban is megjelenik, a Bajai Televízió készít egy interjút, valószínúleg a Bajai Ráció is, két előadásom is elhangzik, és esetleg az általam alapított Bajai Honpolgár c. folyóirat is helyet ad egy írásomnak. (Legalábbis ez ügyben történik előterjesztés.)

 

Tisztelettel:

Gál Zoltán