murray Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2516

igen a tetőtér közös tulajdon mert társasház az épület együttes. az ingatlanos szerint az öreglány feleslegesen követel küldjük el a francba de én neki persze nem hiszek.  ami fura hogy az általam megvásárolt lakás egy másik lakással van egyben de vele nem beszéltem még pénz ő is akar az öreglány szerint . de az öreglány lakása nem is a mi épületünkben van vele fizikailag nincs közös tetőm. arra gondolok ha az egész udvar összes tetőtere egy tulajdon akkor jogos lehet a követelése de akkor mindenkié jogos.

 

tegyük fel megegyezek az öreglánnyal a tetőtér tulajdonrészem kiváltásáról. a többi lakó hozzájárulását majd ő megszerzi lerakok neki a kért kialkudott összeget. hajlik az alkura de mivan ha a többi lakó is megjelenik?

 

amitől viszont jobban tartok az a szabálytalan  tetőtér beépítés. majdnem 3 szint van a legfelső a full tetőtér a cserepekig. 

ez egy öreg ház volt amire egy könnyüszerkezetes előteret és egy szintet húztak fel és még a tetőteret is beépítették. van vagy 120-130nm az összterület és a ebből vagy legrosszab esetben 80, vagy kb 50nm az engedély nélküli beépités

 

tegyük fel kikérem a ház teljes tulajdoni lapját + a térképmásolatot. van még valami?

itt látszik a legális nm szám. ha a könnyüszerkezetes bővités is engedély nélküli akkor tényleg hagyom

bemegyek az épitésügyre megnézem hogy van-e valami eljárás ez ellen a lakás ellen. (kiadják?)

 

ha a tetőtérre nincs engedély akkor az öreglánnyal megegyeznék úgy hogy ő nyilatkozik arról hogy vagy több mint 10 éve történt a beépités (bár ez nem az ő hatásköre) vagy az engedélyét belevonom. lényeg hogy utána ha őt kifizettem akkor sakkban tartsam őt meg a többi lakót valahogy az épitéshatósági feljelentés ellen.

 

tudom hogy jót akartok de nem akarok másik lakást ebben az utcában egy orosz palatetős sufni ami lakásnak van minositve az 17 miller így megéri egy kis idegeskedés. főleg ha 10 év után elévül a tetőr beépités birság.

köszönöm :-)

Előzmény: Törölt nick (2515)