tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 38934

Cikizni nem muszály igaz?

Mutassam a forgatòs cellákat apámèk háztetejèn vagy a sörkollektoromat vagy anèlkül is elhiszed hogy vannak. Nem muszály egyèbkènt.

De attol hogy cölöpökön áll ès beton aljzata lesz a háznaknaz nem jelenti azt hogy lötyögni fog alatta a vìz. Volt ilyen ötlet is de nem fog, feltöltjük a ház alatti rèszt csak utána öntjük a betont. A házat körülvevő terasz alatt fog csak csobogni a tò. Azt idèzd már lègyszibes hol mondtam hogy vannak vìzerőműveim mert èn nem találom. Van egy 2,5 ès egy 2,7 mèteres esèsű zsilipem amivel tudom a kèt tavat szabályozni sőt duzzasztani is. Arra gondoltam hogy ha sokaig nem süt anap gond lehet mert kifogy atárolò akksi. Ilyenkor azbautomatika rányithatná a zsilipeket ès termelehtne a kèt turbina. Az ami mèf nincs meg. De kaphatò ugyhogy ettol nem aggodok. Ahogy mondtad ezek nem jelentenek gondot de a futes igen. A sziget üzemű áramellátáson gondolkodtam d lehet mègis megbarátkozom az Eonnal. Majd amit termelek náluk "raktározom" ès ha se a nap nem süt ès elèg vìzbsem maradt a tavakban akkor nem azböt èv mulva ugyis cserère szorulo akksikra szoritkozom hanem veszek áramot az EON-tól. Egyszerűbb egyszer kihuzni a vezeteket 300meteren át mint ötèvente ugyanennyit akkura költeni csak dacbòl.

P.

Előzmény: sancibácsi (38914)