Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 458

Húsz perc varázslat.

 

Kimentem a kutyámmal a kertbe játszani. Szokás szerint szemem most is a pályán volt.

Kiszúrtam egy kis bodza csemete mellé szúrt pálcikán egy szitakötőt álldogálni.

Óvatosan közelebb mentem hozzá. Nem repült el. Leguggoltam, hogy közelebbről lássam, majd felálltam és közelebb léptem és újra leggugoltam.űMár nagyon közel voltam hozzá, talán egy arasznyira. Láttam, mint forgatja a fejét, felemeli, néz szemlél.

Mérges voltam magamra, amiért a fényképezőgépet nem hoztam ki.

Beszéltem hozzá, hogy milyen gyönyörű, légies kis dragonfly őkelme és szeretném lefotózni, kértem, hogy várjon meg!

Felálltam és beslattyogtam a házba. Biri néne bemegy, gépet kézben vesz, kimegy, közben hívja a szenteket, hogy csak ott legyen még.

Ott volt.

Masina bekapcs...

Pirosan villog, közli, hogy az elem kifújt, majd kikapcsol. Biri néne átkozódik és varázsigéket mormol, hogy legalább csak egy kép erejéig...

De nem!

Biri néne most már ezerrel betrappol a házba, új elemeket felszaggat, a többi szétgurul, - nem számit- majd kiviharzik a kertbe és közben azt hajtogatja: bissssztosan elment, egészen biztosan elhúzott, majd pont egy feldúlt skoprióra fog várni.

Csattogok ezerrel, közben majd átesek a kutyán. Miss Dragonfly kisasszony pedig ott vár türelmesen a bordó ruhácskájában.

Orra elé tolom a gépet. Ettől megilyed és egy picit felröppen. Hátrébb az agarakkal! Nem erről volt szó - mondá.

Elkattintgattam néhány képet, s a legjobbat megmutatom nektek. Hagyta magát. Még pózolt is a kisasszony! Minden oldláról megmutatta magát.

Végül néztem még egy darabig, gyönyörködtem benne, de a kutyám hátulról nekem gurította a lasztit és én olyat mondtam, hogy... a szitakötő elrepült. Megcélozta a cukkinist. Ott leszált. Én meg beügetem a házba és megkérdeztem a zembert: nem akarsz szitakötőt fényképezni?!

Hun van?

A cukkiniknél keresett előlem menedéket. Férjuram fogta a maga gépezetét és össze-vissza fotózta a kisasszonyt.

 

Jó kedvem lett! Hát ezért járom én a patakpartot, erdőt, mezőt, kertet... Milló csoda és szépség vár a durvaság, flegmaság, gizdaság helyett.

 

Ő az: