Tündérmese Creative Commons License 2013.08.18 0 0 58

Ingyenpénz!

 

Ez aztán az innováció!

 

Szabadalmaztatni kéne az EU-ban.

 

Svájcban idén ősszel befejeződik a szavazás a feltétel nélküli alapjövedelemről. Sokan úgy gondolják hülyeség, pedig nem. 

Sajnos az emberek többségéből az irigység, mások érdemtelennek tekintése tör fel először, pedig az alapjövedelem célja valójában nem szociális jellegű.

 

Egyszerűen a termelés fenntartása. 

 

Mondok egy példát, persze sántítani fog ( ahogy minden példa) de gondolatébresztőnek szánom.

 

Tehát tegyük fel az egész Világon, vagy a Világ egy behatárolható részén, esetleg egy nagyon zárt országban mindet gépesítenek. Gépek csinálnak mindent, a termelékenység megugrik, az árak jelentősen csökkennnek a tömegtermelés miatt,........  csak senki nem tud vásárolni semmit, mert senkinek nincs jövedelme.

A gyárak öntik a termékeket, az emberek éhesen őgyelegnek az utcán, lenne igényük enni, ruházkodni, csak pénzük nincs rá,nincs jövdelme senkinek, mert mindent a gépek termelnek.

 

Mindent a gépek termelnek, fogyasztani viszont nem fogyasztanak!

 

Az emberek fogyasztanak a gépek nem.

Termelhetnek a gyártulajdonosok bármilyen cuki terméket, azt senki nem tudja megvásorlni, mert nincs rá pénze, hiszen senki nem dolgozik.

 

Mi lesz ennek a következménye?

Az emberek szempontjából tudjuk, de mi lesz a gyártulajdonosokkal?

 

Nyilván előbb raktárakat bérelnek, majd amikor a raktárak megtelnek már nincs pénzük alapanyagra, mert az árut nem tudják eladni, a befektetett pénz nem képes visszaforogni a termelésbe, mert az árut nem veszi meg senki.

MInden termelés leáll rövid időn belül.

 

 

Hogy lehetne ezt megakadályozni?

Dobjuk ki a gépeket és talicskázzuk ismét az anyagot, álljunk vissza a kézi gyártásra mindenben, vagy találjuk ki a feltétel nélküli alapjövedelmet?

 

Nos, akik legjobban ágáltak az alapjövedelem ellen azoknak most mi a véleményük?

 

 

 

   

Előzmény: Bradanek F (3)