Józsi-bá Creative Commons License 2013.08.17 0 0 2894

Szervusz Gerge!y!

Jellemeznéd néhány szóval a vérbélű körtédet? - mert nem tűnik azonosnak ezzel a ládányi mennyiségűvel, aminek a szaporító anyagát eredetileg Tengeri-ből kaptam, majd sikerült rádupláznom  a "Rumanyi" fórumtárs fajtagyűjteményéből.  / A július közepén érő "Ribbeck-féle vérbélű körte"-vel is ez történt. :) /
Augusztus elején érő Vérbélű:                                        

11-18 dkg-ra nőttek, mutatósak, alig van illatuk, a húsállomány száraznak, ritkának érződik, hiányolom a savat, kevés az édeske,  kövecses és hamar szotyósodik..- mégis ez is egy vérbélű körte, ami ránézésre nagyon hasonlít az olaszok "Pero cocomerina o Briaca"-jára, vagyis a "Részeg körte"-'jére.

http://goo.gl/fK9nG0

Aminek a származása:  Ville di Montecoronaro, ahol éppen most augusztus 16-18-án rendeznek 3 napos ünnepet a tiszteletére:
A bordó héjú variáns talán csak illatos, de a zöld héjút úgy jellemzik, hogy nagyon finom és muskotályos is:  http://goo.gl/ypmEqY,
http://goo.gl/KdPnzM  Van még belőle október végén érő is.

Előzmény: gergerg (2893)