Józsi-bá
2013.08.17
|
|
0 0
2894
|
Szervusz Gerge!y! Jellemeznéd néhány szóval a vérbélű körtédet? - mert nem tűnik azonosnak ezzel a ládányi mennyiségűvel, aminek a szaporító anyagát eredetileg Tengeri-ből kaptam, majd sikerült rádupláznom a "Rumanyi" fórumtárs fajtagyűjteményéből. / A július közepén érő "Ribbeck-féle vérbélű körte"-vel is ez történt. :) / Augusztus elején érő Vérbélű:
11-18 dkg-ra nőttek, mutatósak, alig van illatuk, a húsállomány száraznak, ritkának érződik, hiányolom a savat, kevés az édeske, kövecses és hamar szotyósodik..- mégis ez is egy vérbélű körte, ami ránézésre nagyon hasonlít az olaszok "Pero cocomerina o Briaca"-jára, vagyis a "Részeg körte"-'jére. http://goo.gl/fK9nG0
Aminek a származása: Ville di Montecoronaro, ahol éppen most augusztus 16-18-án rendeznek 3 napos ünnepet a tiszteletére: A bordó héjú variáns talán csak illatos, de a zöld héjút úgy jellemzik, hogy nagyon finom és muskotályos is: http://goo.gl/ypmEqY, http://goo.gl/KdPnzM Van még belőle október végén érő is. |
Előzmény: gergerg (2893)
|
|