tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82450

Ez szép elképzelés lenne, ha a lakóingatlanok tömege és a bizonytalan jövőkép egyetlen oka a kétszeresére nőtt törlesztőrészlet lenne. De nem az.

Szeretjük elfelejteni, hogy ígéretekre vettek fel az emberek kölcsönöket, ebből pörgött a gazdaság, de azok az ígéretek józan ésszel már akkor sem tűnhettek teljesíthetőnek, amikor elhangzottak. Mondhatjuk, hogy az akkori kormányzat a hibás, de volt, aki elmondta, hogy ez marhaság, csak arra nem volt jó figyelni.

Ezt hívják lufinak.

Namost ha ez kipukkant, akkor az hogyismondjam, naiv elképzelés, hogy minden ugyanúgy lesz.

Nem lesz, mert nem lesz még egyszer ennyi kedvezőnek tűnő hitel, amit ész nélkül vesznek fel és ész nélkül fogyasztanak belőle.

Viszont ha most nem kell megfizetni a tanulópénzt pár voksért cserében, akkor mégiscsak eszébe juthat valakinek, hogy ezek megint be fogják szopni ugyanazt, tehát megcsinálhatjuk nyugodtan még egyszer.

 

 

Ezek a dumák engem sosem érdekeltek, tudhatnád. Én elolvasom a szerződéseket és még internetelőfizetést sem kötök, ha valami nem tetszik benne.

 

A banknak annyi pénz jár egyébként, amennyi a szerződés alapján jár. Nagyon kevés szerződésnél sikerült eddig is bizonyítani, hogy relevánsan kevesebb járna, a sikerként kommunikált perekben 4-6%-os jogosulatlan részeket sikerül feltárni. Oké, ez is több, mint a semmi, de senkit sem fog kihúzni a bajból, aki bajban van.

 

 

*Én ezek közé tartozom, meg az ismerőseim nagy része is. Bár nagyon kevésnek van devizahitele, de azok között még mindig nincs egy sem, aki ne járt volna jobban vele, mint a forinthitellel. Viszont valóban óriási bizonytalanságot okoz, hogy mikor dönt úgy egy cég, hogy akkor most az ilyen akciók miatt hagyja a fenébe ezt a Magyarországot, aztán majd oldjuk meg mi ittmaradtak.

Ha valamelyik bank dönt így, az különösen vicces lesz.

 

** Annál nincs ostobább alakulat a magyar politikában, pedig elég erős a mezőny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Alex Raps (82446)