Faszakasza
2013.08.14
|
|
0 0
3911
|
Üdv,
Kérdés hozzáértőkhöz:
Adott egy kb 10 éves Electrolux hűtő-fagyasztó szekrény, 2 kompresszoros. A fagyasztó része az elmúlt hónapokban nagyon gyengén teljesített, korábban képes volt -18-20 fokon tartani akkor is ha tele volt, most nyáron -15 volt a legjobb, szinte üresen. Kihívtam egy szerelőt, megállapította hogy gázhiányos, újratöltötte. Azt mondta várjak egy órát utána kapcsoljam be és jó lesz. Nyilván ha szivárog valahol akkor lehet hogy hetekig vagy max néhány hónapig lesz jó, ezzel tisztában vagyok. Viszont most egyáltalán nem hűt, a kompresszor elindul, 3-5 másodpercig viszonylag hangosan üzemel aztán a hangja megszűnik csak enyhe remegést produkál, majd kb 10 másodperc múlva egy relé kattan és kikapcsol. 2-3 perc múlva indul újra és ismétli ezt a végtelenségig.
A szerelő szerint elöregedett, nem bírja a normál gázmennyiséggel már az üzemet, megszorul és a védelem lelövi. Szerinte dobjam ki, így jártam. A kompresszor típusa amúgy Embraco EMY 32CLC ha ez számít valamit.
Kérdésem az hogy ez mennyire valószínű magyarázat? Látott már valaki ilyet? Lehet vele valamit tenni a cserén kívül? Mivel a normál hűtő része hibátlanul üzemel ezért nem akarnám kidobni vagy aprópénzért beszámíttatni, viszont fagyasztóra szükség van, még egy szekrény nem fér el, na meg nem is volt most pénzügyileg betervezve. Ez most így mindenhogy sz*r :(
|
|