B-T2 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 80

2009 januárjában ilyen feltételekkel indult a választás.
 

"Kedves Fórumtársak!

Amint azt észrevettétek, élve a fórumszabályzat adta lehetőséggel, a BUDAFOK-TÉTÉNY: múlt, jelen, jövő topik új helyre költözött. Ti lettetek a Regionális klubok alfórum első lakói. Nem lettetek zárt klubfórum/klubtopik, megőriztétek nyitottságotokat, de azért valami változni fog.

Az új környezettel új lehetőséget is kaptok: saját moderátorokat választhattok.
A fórum szokásjoga alapján

szavazásra jogosultak azok, kiknek a kiírás pillanatában legalább 1 éves a regisztrációjuk (tehát regisztrációs számuk 862589 alatti) és a topicban van legalább 50 hozzászólásuk,

moderátornak pedig az jelölhető, akinek a kiírás pillanatában legalább 3 éves a regisztrációja (tehát regisztrációs száma 599730 alatti) és a topikban legalább 500 hozzászólása van.

Remélem, elég sokan megfeleltek ezen követelményeknek. Ám a lebonyolításhoz tudnunk kell ki választhat, és hogy ne szavazzatok olyanra, ki nem szeretne moderálni, azt is tudnotok kell, ki vállalja el a feladatot. A szavazóképességet az index fórum moderátorai ellenőrzik. Kérem, aki tudni szeretné, megfelel-e a kritériumoknak, itt jelentkezzen.
A szavazók ugyanitt helyezhetik el azt a maximum 7 nevet tartalmazó ajánlást, amelyben a testület tagjaira tesznek javaslatot. Mindenkitől 1 ilyen beírást fogadunk el. A legtöbb szavazatot kapott 3-5-7 fő lesz a végleges testület tagja. (Legalább 3 moderátor szükséges ahhoz, hogy a topik továbbra is működőképes legyen.) Remélem, 30 napon belül kihirdethetjük a végeredményt."


Amennyben új választást írtok ki akkor úgy vélem a jelelegi moderátorok le kell mondjanak és ha akarják akkor újra megmérettetik magukat.
Amennyiben a jogukkal nem élőket és/vagy már a moderátori joggal élni nem akarókat pótoljuk csak, a korábbi listán sorban következőkkel, ha elvállalják, az egyszerübb lehet.
Felvetődik a kérdés, hogy 3 vagy 5 fő legyen a moderátor csapat.
Valójában ez sem mindegy mert a klubtopicok moderálása esetén 50% feletti egyetértés szükséges a szankcionálásokhoz.
Most legutóbb a 3 fős "aktív moderátor" létszámból 2 napot kellett várni az egyetértő másodikra, hogy törölhessek.
Ez ugye nem volt hatékony?