Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
Én most ott tartok, hogy ismét erőteljesen elkezdtem a paleo diétát még néhány megszorítással kiegészítve (evés előtt és után egy órán át nem iszom, mert tapasztallatom szerint nálam segít, és két öklömnyinél nem eszem egyszerre többet, mert állítólag kb akkora egy gyomor). A 40 mg Controloc mellett majdnem teljesen tünetmentes is lettem ettől, az emésztésemnek egyébként nem jó, hogy így viszonylag sok fehérjét eszem, amit a kevés sav/pepszin nem tud tökéletesen emészteni. Orvossal egyeztetve csökkentettem a Controlocot 20 mg-ra. Egy hét után úgy tűnik kúsznak vissza a tünetek, de legalább egy hónapot várok, hogy véleményt alkossak.
Az orrsövény/orrkagyló műtétet tervezem megcsináltatni az ismert doktornőnél, mert másod- és harmadvélemények meghallgatása alapján már kevesebb fentartásom van, és már pár hete tudatosan odafigyelve meg kell, hogy állapítsam, hogy valóban sokszor nem kapok rendesen levegőt, csak teljesen hozzászoktam. Ráadásul ilyenkor kicsiket szipogok, ami persze szívóhatást jelent a garatban, és az orvos szerint akár hozzá is járulhat a refluxhoz. (Bocs a plasztikus részletekért, de talán valakinek hasznos lehet...) Azóta odafigyelek, hogy mindig ellazítsam a garatom, ne nyeljek szárazon, ne szipogjak egy darabig, és van jó hatása torokkaparásra.
Eszter7109-cel tényleg egy cipőben járunk. Nekem az arcüregemben van egy mini ciszta még, ami vagy elmúlik a műtét kedvező hatásaitól, vagy nem kell vele foglalkozni, ha nem nő, vagy ki kell majd venni. (Egyébként pontosan az egyetlen gyökértömött fogam felett van, így lehet valami összefüggés.
Hosszútávon remélem kidolgoznak majd egy nekünk is működő műtétet. A TIF és a Sogormail által belinkelt implantátum is érdekes: az előbbi esetemben talán még ígéretesebb, mert a két gyomortükrözésem alapján vagy nincs sérvem, vagy minimális van, az utóbbival kapcsolatban nekem is ugyanazok a fenntartásaim, azaz sajnálnám ha soha nem lehetne MRI-zni, és sípolnék a reptéri detektorkapuban... Ettől függetlenül, lehet, hogy megéri, ha ezt az életminőségrontó állapotot fel lehet vele használni.
Egy kicsit OFF:
Ha valamelyikőtök nem tud azonosulni egy ősemberrel és esetleg közelebb érzi szívéhez a viktoriánus kor Angliáját, akkor találtam egy tanulmányt, amelyben a közép-viktoriánus kor embereinek étkezési, életviteli szokásait, és rendkívül pozitív hatásait elemzik. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2672390/).
Jó olvasgatást, refluxmentes napokat! :)
GBR