mac.m Creative Commons License 2013.08.04 0 0 4322

Van víz, csak többet kell várni a kutaknál

 

A 444.hu-nak Fürjes Pál ózdi polgármester azt mondta: ő úgy érzi, hogy egyesek felfújják az ügyet. A víz ilyen mértékű pocsékolása évi 13 millió forintos kárt okoz a városnak, a fürdést és a pocsékolást pedig meg kell akadályozni – tette hozzá Ózd első embere. Lehet, hogy az emberek többségének jó érzés lopni, de valakinek meg kell fizetni a vizet – mondta a honlapnak a polgármester.

A korlátozással együtt mindenki ivóvízhez tud jutni, csak nem 50 liter jön a kútból percenként, hanem öt – tette hozzá Fürjes Pál.

 

A portálnak dr. Bélteczki János, az ózdi önkormányzat fideszes képviselője arról beszélt, hogy „volt olyan kút, ami 5 családot látott el és 470 köbméter víz fogyott rajta, egy másik meg 11 családot, és ott csak 80 köbméter víz. Ez azért nem egy normális állapot”.

A képviselő hozzátette, hogy már egy hónapja elkezdték a kutak lezárását illetve szűkítését, de mindenhol ügyeltek arra, hogy a házaktól 150 méteren belül legyen kút, ahol a víz nincs bevezetve. Bélteczki szerinte nem igaz, hogy az emberek ne jutnának vízhez, legfeljebb arról van szó, hogy másfél perccel többet kell várniuk, mire megtelik a kanna.

Előzmény: John Doe(520i) (4321)