netuddkivoltam Creative Commons License 2013.07.29 0 0 257

"Bagatur szájbarágós sorai számodra a MŐMH 19143.-ból: "JANUÁR 1. MÉG SZERINTED IS »TÉLEN« VAN - UGYE? A GERMÁNOK TEHÁT MINDENKÉPPEN TÉLEN VOLULTAK ÁT A RAJNA EGYIK PARTJÁRÓL A MÁSIKRA  - UGYE? EZ TEHÁT A FOLYÓ BEFAGYÁSÁTÓL FÜGGETLENÜL »TÉLI« NÉPVÁNDORLÁS VOLT - UGYE? TEHÁT VÉLEMÉNYED DACÁRA, IGEN IS LÉTEZETT A »TÉLI« NÉPVÁNDORLÁSOK JELENSÉGE.""

Még egy érv: a nép ellenséges területen mozgott. A támadó had bármikor ütközésbe keveredhetett az ellenséggel. A támadóknak mindenképp me kellett előzni a népet, biztosítani kellett a nép vonulási útvonalát, vagyis nem lehetett a támadó hadnak a néppel együtt vonulni. 

Következésképp, ha a támadó ék jan 1-én  indult útnak, a nép nem indulhatott jan 1-én utána.

És ha a nép nem indult jan 1-én, akkor a forrás hiába írja, hogy a vandálok ekkor Galliába vonultak, az csakis a hadakra vonatkozhatotrt, nem a népre. A nép tehát egy tetszőleges és általunk nem ismert későbbi időpontban ment a hadak után.  

"A 19149.-ben képsorozatot mellékeltem, "Életképek 1929-ből. 1893 óta nem fagyott be ennyire a Rajna" kísérőszöveggel."

Vagyis minden 34-dik  évben kellően befagy a Rajna. 33 éven át meg nem. 

Előzmény: Afrikaans8 (238)