kaktuszpeti Creative Commons License 2013.07.25 0 0 87272
Hát én nem értem ezt az opálososdàs dolgot! Még az összel föztem életem elsö pálinkáját, ami történetesen körte volt. Jó lett, elfogyott. Másodjára sárgabarackot, amit sikerült elhigítani, 42%-os lett, de kicsit opálos. Jó lett,ettöl független is, elfogyott. Azóta föztem talán 20 alkalommal, mindenfélét. Alma, szilva, vadkörte, bicske, narancs, eper, akácvirág, bodzavirág, fenyörügy, cseresznye, megy, öszibarack. Mind jó lett. Elöször még lepároltam a vizet visszahigításhoz, aztán szénsavmentes ásványvizet, mostanában sima csapvizet használok (itt elég jó minöségü). Nem szoktam finomkodni, tölcséren+kávéfilteren keresztül öntöm, ahogy csak lehet. Opálosodás a 2.fözésü barack óta egyiknél sem volt?
Ezek szerint az opálosságot nem a víz minösége okozza.
Ja, el is felejtettem mondani, hogy csak egy barna kávéfiltert használok szürésre. Egy alkalommal, maximum kettö fogy el. Elötte kozmetikai vattakorongot használtam, de abból mindíg láttam lebegni valamit a párlatban.