eszter7109
2013.07.12
|
|
0 0
202
|
Sziasztok!
Most újabb gyógyszerrel kisérletezek: kétszer 30mg refluxon + venter granulátum. Egy picit jobb az egész: kevésbé ég tőle a szájpadlásom, mint a Controloctól. Voltam dr. B-nél is az arcüregi CT-vel: lelkesen noszogat a műtétre, amitől szerinte valószínűsíthetően jobb lesz a refluxom (bár szerinte a végső megoldást a paleo jelentené persze). Ráadásul van egy minipolipom, ami ha megnő évtizedek alatt (nem biztos egyébként, hogy megnőne egyáltalán), elég randa dolgokat okozhat...Egy műtét után azonban nagy az esély a felszívódására. Végül is minden második embernek van orrsövényferdülése, mégsem műtetik meg magukat, én a refluxommal viszont abba a kategóriába esek, hogy a nehezített orrlégzés add egy pofont a különböző gőzök által irritációban tartott toroknak...Vicunyéval ellentétben nekem az egyik orrjáratom teljesen jól szelel, míg a másik egyértelműen félgőzzel, de semmilyen lokális panaszt nem okozott eddig. Ha nem lenne refluxom, fel se tünne az egész. Szóval nehéz úgy belevágni a műtétbe, hogy "csak" a reflux javulását várom tőle. Vagy igenis megéri: borítékolható a javulás? Nem kéne ennyire beszarinak lennem? Amit írtatok, az elég bíztató és dr. B. szerint sincs semmilyen kockázat.
Most még lesz egy tükrözés és várok még néhány hónapot, hátha lassan hatni fog ez a PPI. Hallottatok olyanról, akinek egy évbe tellett vagy még többe, hogy gyógyszer mellett a légúti reflux tünetei kellemesen elviselhetők legyenek? GBR68-cal eléggé egy cipőben járunk: ugyanaz a tünetcsopport, gyógyszerrel félsiker/félkudarc, és egy eldöntendő orrsövényműtét...Dr. B. a szájpad- és nyelvirritációt azzal magyarázza egyébként, hogy a gőzök irritálják a torokban futó idegeket és ezért érezzük ezeket az érzeteket. Különös, nekem ez egyértelműen azóta van, hogy gyógyszert szedek; azaz a gyógyszer hat valamennyire, de a következtében módosított gőzképződés és irritáció egyes idegekre negatívan hat. |
|