ennél az emptyy nase-nel ott van az is, hogy a nem megfelelo orrsovenyoperacio kovetkezteben -ez is hozzajarul a kialakulasahoz. Ez szamomra összevag azzal, amit az en orvosom mondott, hogy ez a szindroma nincs, csak, rosszul elvegzett mütét.... keresem a varratot, sogormail azota is, isteny bizon nem talalom:-)))) turkalok benne, nem talalom nagynak a lukat:-))))
azt gondolom, hogy a kb 10.000 endoszkoposan elvegzett magyarorszagi mutetbol, ha eddig ez nem jelentkezett, akkor talan nem kell felni annyira. persze midnenki maga donti el, szerintem ez nalam mar jelentkezett volna igy 9 honap utan.....
Szárazsag volt egy honapig, mutet utan, mig ki nem nottek a csilloszorok-megmondta a doki-volt hidegerzekenyseg-ket hetig a minuszra, mutet utan..mast nem ereztem....... En tovabbra is nagyon happy vagyok vele.... depressziom sincs, es nem is hiztam:-))))) szerintem az agy hozzaszokik ahhoz hogy most jobban kap levegot, mivel bnem erzem kvazi hogy most iszonyuan jon a korabbiakhoz kepest..mig korabban se ereztem, hogy nem jön....csak azt hog ha lefekszek, nem jon az orron kerezstul, meg hogy a fejem fajt, hogy nem voltam kilaudva, horkoltam stb....
ja, akartamneked irni, sogormail, hogy szerintem a nyelvcsapod nem a refluxtol nö meg, hanem forditva, a horkolastol, ugyanis a nyelcsap megnagyobbodast okozhatja keringesi zavar, ami attol is lehet hogy horkolsz, es a horkolastol nem kapsz levegot, amitola keringesed lesz rosszabb. A horkolast okozhatja valoban a lagy szajpadlas problemaja, de erre a kedvenc orvosunk azt mondta, hogy viszotbn ezt a mütetet a horkolasgatlot igen meg kell gondolni, mert ez aztan ami veszelyes, mive adott esetben utana akaja allandoan az orrodban fog kikotni...... a refluxtol szerintem nem horkolunk, sokmindent ra lehet fogni, de szerintem ezt nem.
A nyelvcsapmegnagyobbodas nem tudom, hoigy nem zavar teged, nekem negyszer-otszor az orrmutetem elott megnagyobbodott, de akkorara hogy lelogott a torkomba, ha levegot vettem fityegett, es beszelni is igen rossz volt. legutoljara ug egy eve kb 5 cm-re nott meg, es kisujnyi vastagsagura, aztan visszament ket nap alatt gyogyszertol. Ereztem ejjel hogy horkolok, felebredtem ra sajat magam. A mutet ota nem horkolok. ez a nyelvcsap megnagyobbodas szamomra rémségesen ijeszto dolog, pedig valojaban artalmatlan...