yeahhh Creative Commons License 2013.07.07 0 0 135178

Alakul:-)

Rájöttem, eddig hol hibáztam: egyszerűen alsó állásból a felsőbe húztam a kart, vártam 3-4 másodpercet (hogy a dugattyútérbe áramoljon a víz), és elkezdtem lefelé húzni a kart - DE mint kiderült, így valamiért baromi kevés víz áramlott be, ezért, ahogy írtam is

 - 3-4 húzásból jött össze egy eszpresszó

 - alig volt ellenállása a karnak a lefelé húzás során

Most felhúzoma a kart, s párszor le-fel pumpálom (lefelé NEM érem el az alsó ütközőpontot), aztán következik a felső holtponttól alsóig mozgatás. Így már egészen elfogadható az eredmény: amikor az első IGAZI lefelé húzásnál elkezd kigyöngyözni az első kávécsepp, megállok, ismét "előpumpálok", aztán jön a következő lehúzás, melynek során le is csordogál egy eszpresszónyi mennyiség. Crema még alig-alig van, szóval még játszani kell az őrlésfinomsággal.

...ja, és beállítottam a Caravel termosztátját (nem volt egyszerű, mert hiányzik a tekerőgombja, így csak a tengelyt tudom két ujjam közé csippentve tekergetni), most olyan 90°C körül kapcsol ki.