KalásziM Creative Commons License 2013.07.05 0 0 135

Ha megengeded, elemzem az írásaidat !

 

 Tehát a volt kisz lakótelepen vennél egy lakást.Ok.

 "A tulaj szerint, mivel minden oldalról (kivéve utca front, amire kb 4m szélességben a nappali, 3,5m-en a háló és kb 3m-en a konyha 1-1 ablakkal néz) lakásokkal van körül véve, így a fűtésigénye igen alacsony volt. Csak a leghidegebb téli napokon kellett erősíteni a fűtésen, átmeneti időszakban meg nem is volt rájuk szükség"

 Azért ez nem teljesen igaz csak akkor ha a szomszédok is rendesen fűtenek. Ha mind a másikra vár,  csak csak hül az a lakás. De egy egy potyázó mindig elmegy.

  "Jelenleg egyébként 2db konvektor van - egy a kb 19-20nm nappaliban és egy a kb 9-10nm hálóban. Ez az össz fűtése."

 

 Na ez is egy  hungarikum. Láttam az elmúlt 3 évben vagy 100 -120 lakást, ezeknek majd a fele ilyen volt Akár a belvárosban, akár úgy mint ott Lőrincen. Sőt volt olyan kb. 50 nm -es amit egy szem konvektor fűtött.

 Nos tovább nem elemezem, de ha megveszed alakítsd át központ fűtésűre. Nyilván a kéményes megoldás itt lehetetlen, de egy  MIKA val talán megoldod. Mika   - mini kazán,  ezt lehet a konvektorok  egyike ( csak parapet) helyére tenni ). A másik meg tartaléknak marad(hat)na.

 Apropó a konyha, az  előszoba  és fürdő fűtése hogyan van ? Gondolom összenyitogatással.

 

"Jelenleg 40A-en gondolkozom, ami szerintem elég lenne egy átlagos (2fős) háztartásban (klíma, szárítógép nélkül). Főzőlap+sütő, mosógép, hűtő, TV, porszívó, mikro, PC és az egyéb apró kütyük." 

 

 Nézd 32  A-t majd ingyér adnak  ( csak kb. 10 eft  a  kismegszakító ), de ezen felül már húzos összeget elkérnek. és még a társaház is belepofázhat egy ennél nagyobb teljesítménybe. A 32  A viszont nagyjából elég kivétel a fűtés,  esetkleg az elektromos tűzhely az ami még surólja a határértéket. Ja a belsővezetékeket is ennek megfelelően kell kialakítani.

 Ha tetszik a lakás vedd meg, de a fűtést ne alapozd az áramra, nagyon drága.

 Jók egyébként azok a

konvektorok - majdnem kifűtik azt a lakást - ha nincs több mint  60 m2-

  Van egy nagy előnye , az pedig az,  hogy ott van már !!

 Nos jó vételt !!

Előzmény: 5mooth (127)