Andrav33 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 4445

szia! 

Koszi a valaszt!

Azon nem vagyok meglepodve, hogy most csak veszteseggel tudom kiszedni, tisztaban voltam vele, hogy hosszutavu.

Ami nem tetszett es varatlan volt az az, hogy csokkent az erteke, a mostani "egyenlegem" 80%-a annak amiket befizettem. Ha 100% lenne is keves lenne, mert inflacio van, es ha beraktam volna a sajat bankomba minimalisat akkor is kamatozott volna. Ha nagy kockazattal akartam volna nagy kamat remenyeben befektetni, akkor elmentem volna szerencsejatekozni, vagy tozsdezni, de errol nem volt, hogy ezeknek a reszvenyeknek ilyen ingasa lehet, ugy tajekoztattak, hogy realisan kb 5-7 szazalekot fog emelkedni, ha rosszul alakulnak a dolgok akkor csak +/- 1-2-t, tehat nincs nagy kockazat nagy haszonra de nagy vesztesegre se. Ehhez kepest 20-at esett..

Igen reszvenyalapokba lett fektetve, lehetett volna mashogy is? Ha igen, arrol nekem megintcsak nem szoltak..

Normalis helyek alatt pl a cib-et, vagy magyar allampapirt ertettem, ahol kb 3-4 % kamatra be tudom tenni, es azt gyakorlatilag biztosan megkapom.

A tanacsadommal inkabb nem beszelnek mostmar, csak kozvetlenul az uniqua-val, vagy olyannal aki ert hozza, mert nem igazan bizom meg benne ezek utan, es szerintem szakmailag sincs kepben..ezen egyebkent nem is csodalkozom utolag, az ovb-nel nehany napos "kepzes" alatt lesznek maris hozzaerto kozvetitok? Vicces..

A hozammal kapcsolatban nincsenek nagy elvarasaim, eleve keves penzrol beszelunk (havi 10), max annyi, hogy az inflaciot meg a szamlavezetesi koltsegeket kovesse.

Viszont azt nem ertem teljesen, hogy ez a dijmentesites hogyan mukodik ?
A tablazatban ugy lattam a kezdeti 2 ev penzenek csak eleg kis reszet lehet kivenni sokaig, a 8./9. evben lehet csak sokat, es a 10.ben lehet az egeszet, tehat annak egy nagy reszet mindenkeppen el buknam, ha hamarabb kiszallok nem?

Ha dijmentesitem, akkor nem kell tobbet befizetnem, es varhatok hogy jobb legyen az arfolyam, (de lehet rosszabb is) ? Igy ha pl 4 ev mulva jobb lesz az arfolyam, akkor mennyit vehetek ki? Gondolom ugyanannyit mint most (az elso ket ev kb 30%-at), csak az a kulonbseg, hogy kicsit jobb lehet az arfolyam? Tehat akkor is azert eleg sokat bukok vele, nem?

Amit meg nem ertettem, hogy a C. eseten, tehat a 2ev + 100 (v. 150?) feletti reszt nezve, miert csak kevesebbet vehetek ki, ha mindig kiveszem amit berakok? Ha ezt ugy kepzelem el mint reszvenyeket, akkor ha fel ev mulva berakok X-et, es 1 nap mulva kiveszem, akkor miert nem tudom azt az egeszet kivenni? Ilyenkor csak az 1 nap alatt torteno arfolyamvaltozas kellene hogy legyen a kulonbseg akozott amit beraktam meg amit kivettem nem? Honnan jon az, hogy kevesebbet vehetek ki? (Ezt mondtak amikor felhivtam oket)

Egyebkent a szamitasaim jok nagyjabol arra az esetre ha az arfolyam nem valtozik?

Előzmény: LTamas89 (4444)