rizsa31 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 5021

     folyt. köv.

     Szóval vannak itt pedagógusok, akik nagy hatással voltak Steinerre. Na, szóval ő sem a kisujjából szopta ki minden tudományát?! :) Érdekes ...

     az még fontos lehet, hogy meggyőzzön valakit arról, ha kell, ilyen faramuci módon, hogy az adott iskola jó.

     A konkrét kérdésedre válaszolva egy mondatban: arról sztem. meg lehet győzni valakit, hogy az adott Waldorf-iskola jó. Inkább azzal van gond, ha azt akarjuk bebizonyítani, hogy a Waldorf-módszer jobb, mint az összes többi. Sztem. a legnagyobb jóindulattal is, de korrekten csak annyit tudunk mondani: a Waldorf iskola egy olyan családias magániskola (alapítványi), ahol számos jó didaktikai-metodikai módszereket válogatott össze/alakított ki az alapító. Keletkezése idejében reformpedagógiai lázban égett Európa és Amerika, elterjedt volt a magániskolák alapítása.

      Fennmaradásában szerepet játszik sajátos filozófiai háttere (antropozófia), ami a mozgalom résztvevőinek egy hihetetlen összekovácsoló erőt ad, viszont szembehelyezi őket azokkal, akik nem tudják ezt elfogadni. 

     A hagyományos iskolai módszerek iránt meglehetős ellenszenvvel viseltetik Steiner és a legtöbb követője, ami részben jogos, de részben nem, és ezért fikázzák sokan a Waldorfot (szerintem).    

Előzmény: rizsa31 (5020)