foveon Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82

nem tudom hol vannak olyanok akik ertenek annyira hozza hogy nem feszegetessel kezdik (vagy nem kerik el a gep arat erte). mondanam a soos-t de a fene tudja, voltak rossz tapasztalataim veluk.

szivesen megnezem neked ha nem megy maskepp (bp-en). de le is irom hogyan tudod atnezni:

 

elsokent ki kell huzni az objektivet. siman kihuzod utkozesig. majd elforditod (szembol nezve) oramutato jarasaval egyezo iranyba. eleg kicsit kell csak tekerni, szepen bekattan.

ezutan lehet vele exponalni.

ha van benne elem akkor feny fele forditva a feher mutatonak mocorognia kell.

ha kinyitod a hatuljat akkor az objektiven atnezve tudod nezni a zaridoket.

kinyitni ugy kell hogy az aljan az allvanymenet es a vakusaru kozott van egy ferde csapott haromszog alaku lemezke. ezt a butykenel fogva elforditod. ekkor az egesz hatuljat es aljat lefele le lehet huzni, kette fog jonni a gep.

mikor visszateszed figyelj, hogy a megfelelo nutokba menjen a hatso resz ket szele.

a zaridotarcsat forgatvavegig tudod probalni az osszes zaridot. szemmel lathatoan a rovid idok rovid ideig vannak nyitva a hosszuk hosszu ideig.

a rekeszt szintugy meg tudod nezni. az latszik elolrol is. az iso tarcsat, a rekeszt es a zarat csavargatva a felso ablakban a kis naranycs karikanak mozognia kell (ami a mutato felett van).

az objektivet csak ugy lehet visszacsukni ha fel van huzva a gep (!!!). felhuzod megnyomod az exponalo gomb elott levo fem gombot es kozben elforditod az egesz objektivet majd visszatolod.

 

ennek az alap gepnek nem nagy az erteke, meg a jo allapotuak se sokat ernek (sacc 10e) persze arulni lehet barmennyiert kerdes elviszik e. sztem nem erdemes eladnod, inkabb fenykepezz vele;)

 

Előzmény: András008223 (81)