tnsnames.ora Creative Commons License 2013.07.01 0 0 192264

AT periodikusan visszatérően, mindig kicsit átfogalmazva, egyre inkább összeszedettlenebbül szajkózza klímakatasztrófikus abberációit. Mint legutóbb is.

Viszont érdekes módon a hozzászólások szinvonala valahogy javul - itteni topiklátogatóknak is köszönhetően -, ami érdekes is, jó is látni.:)

Persze van hová fejlődni és persze leszámítva a "bazd meg te segg hülye vagy"-ozást ;)

 

Gyorsuló klímaváltozás

http://www.antalffy-tibor.hu/?p=11392

 

86-os hozzászólásban linkelődött egy érdekes magyar nyelvű 14 oldalas tudományos írás, a klímaváltozásról való diskurzusról, amit AT primitív elvakultságában "letemplomiprédikációz"

http://nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/ktk/Egyeni_oldalak/janko.ferenc/17_JF.pdf

 

Ebben az írásban van minimum egy érdekesség:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientists_opposing_the_mainstream_scientific_assessment_of_global_warming;http://www.petitionproject.org/

"Ennél pedig nagyságrendekkel több azoknak a sora – 31 ezer egyetemi diplomás, köztük 9 ezer PhD-s – akik aláírtak az USA-ban egy petíciót, amelyben az szerepelt, hogy nem az ember okozza a felmelegedést."

 

Ha jól emlékszem az IPCC-nél 2500-an vannak tudósok és politikusok, akik szállítják a "konszenzust."

Érdekes arányok. ;)

 

PS1: No nem mintha ez pro vagy kontra megoldaná a klímaváltozás problematikáját, de felveti a cikk konklúziójának megfontolhatóságát - úgy is mint "templomi prédikáció"

"...a tudományban is komplexebb, konstruktívabb párbeszédre, a tudományos eredmények reflexívebb megértésére, feldolgozására lenne szükség."

 

PS2:

Normális-e, hogy egy 80 éves ember visszatérően azt szajkózza, hogy a klímaváltozás miatt korábbi AT által is megírt becslések szerint 60 év múlva(!) rakásra döglenek az utódok?

Hogy valakiben egy szemernyi kétség se legyen 60 év perspektívájában? Aki saját magát agnosztikus ateistának, meg "tudományvezéreltnek" tartja, és azt hiszi ért korunk tudományához.

 

Aki idősebb és többet tapasztaltabb, az jobb előrejelző is?

Az eddig megszokott az volt az idősek a múltbeli tapasztalataikat adták át, arra fókuszáltak. A fiatalabbak is ezt igényelték, ekörül volt társadalmi konszenzus.

Amit AT csinál az valami merőben új és szokatlan.

Pedig kaotikus rendszerek többévtizedes előrejelzésében ugyanolyan tökfilkó, mint mi mindannyian. ;)

 

Tegyük fel, hogy évtizedek múlva, úgy ahogy most AT mondja rakásra döglünk. Tegyük fel olyan "jósgömbje" van, hogy ezt 100%-ban tudhatja most is.

80 éves halál elötti emberként gyilkolhatja-e gátlástalanul a fiatalabb generáció életerejét, hogy az unokáitok keserves kínhalált fog halni?

Mindezt olyan ellentmondást nem tűrő primitív stílusban amilyenben (stílus maga az ember?). ;)