Nem tudom, hogy trükkös, vagy sem, de így próbálkozhatsz a paw-paw magokkal.
Szaporítás: A nyugalomban lévő magoknak szüksége van 90-120 napos hideg kezelésre.A tisztított magokat rétegezve helyezzük egy nyirkos sphagnum moha tőzeggel töltött nylon zacskóba és tegyük hűtőszekrénybe (0 és +5°C között). Célszerű védeni a magokat a gombás illetve a bakteriális fertőzésektől. Tél végén ültessük a magokat rétegezve a szabadba, az előkészített laza talajba, 2,5 cm mélyre. Megfelelő lehet az is ha a magokat késő ősszel vetjük el edénybe és kint hagyjuk a szabadban vagy fűtetlen, hideg ( +5°C alatti) helyen tároljuk. A magokat ne hagyjuk kiszáradni illetve ne tegyük fagyasztóba. Ha a magok 3 napig szobahőmérsékleten, szárazon vannak tartva, akkor a csírázási arány 20% alá csökken.Saját tapasztalat alapján csírázáskor (kihajtáskor) vagy röviddel előtte célszerű gombaölő szerrel beöntözni, mert a palántadőlés sok kis csíranövényt elpusztíthat.
A magok csírázása „hypogeal”, azaz a csíranövény sziklevél nélkül bújik elő. Ideális üvegházi körülmények között (24-29°C) a csírázás várhatóan 7 hét(a mag 2-3 hét alatt csírázik ki (gyökeret fejleszt) és kb. 2 hónap alatt bújik ki a földből a csíranövény).
Szabadföldi ültetés vagy szabadban tartott edénybe vetés esetén a csíranövény július-augusztusban hajt ki. Mielőtt a csíranövény kibújna a földből, a mag kb. 25 cm hosszú karó gyökeret növeszt, ezért feltétlen fontos, hogy legalább 25cm mély edénybe vessük a magokat. Az első két évben a növekedés lassú, mert a gyökérrendszerét fejleszti a növény, de a 3. évtől növekedése felgyorsul.
A teljes cikket itt találod: http://www.dmkert.hu/eheto_gyumolcsot_termo_novenyek/pawpaw_indian_banan