hurvinka Creative Commons License 2013.06.21 0 0 4245

Múzeumok Éjszakája 2013 Közlekedési Múzeum

1146 Budapest, Városligeti krt. 11.

2013. Június 22. szombat

www.mmkm.hu

Kiállítások: Szabad a pálya - kiállítás a dualizmus korának technikatörténeti érdekességeiből, a korszak életérzéséről. Próbáld ki a csőpostát! Játékország – Nosztalgikus emlékeket ébresztő játékok az 1970-es évek gyerekszobáinak polcairól. Taxi kiállítás – autók és érdekességek az idén 100 éves fővárosi taxi történetéből. Játék – Hívj egy taxit! Hogyan? Válaszold meg a játékos kutatólapon az autó kiállításhoz és a taxi kiállításhoz kapcsolódó kérdéseket! Ezzel jogot szerzel arra, hogy dobjál 10 dobókockával. Ha a kockákkal sikerül a kockás Főtaxi 2-222-222 hívószámát dobnod, értékes nyeremény vár. Terepasztalok – a közkedvelt nagy terepasztalon kívül a megújult emeleti terepasztal is várja a látogatókat

Programok

18.00 Ütős gyerekek – a gödi Németh László Általános és Művészeti iskola 10 fős ütőegyüttese nyitja az estét
19.00 -21.00 a Mesekocsi színház bábosai, bohócai szórakoztatják a gyerekeket és szüleiket
17.00 órától éjfélig Hazamehetsz egy taxival! Vágd ki, ragaszd össze, színezd ki és vidd haza saját papírmodellből készített taxidat! Játékos feladatok, érdekességek a fogatok, konflisok, taxik és egyéb alkalmatosságok jegyében. Idén is működik a játéksarok a legkisebbeknek, ahova elsősorban a 3 év alattiakat várjuk.
A parkolóban 17.00 órától sötétedésig a már hagyományos kerékcsere verseny és autós ügyességi verseny zajlik.
Kerékpáros ügyességi és KRESZ pálya várja a gyerekeket, ahol Tóbiással és Balambérral, a két tudatos közlekedésre nevelő óriásbábúval találkozhatnak.
A BMW Motoros Baráti Kör a BMW motorkerékpár gyártás 90. évfordulója tiszteletére negyven csodaszép motort vonultat fel az elsőtől a legutolsó típusig. A BMW motorgyártás teljes történetét bemutató alkalmi kiállítást szakkönyvek, poszterek és prospektusok is színesítik. Látta már belülről a Szabadság híd vámházát? Kihelyezett programunkként szakmuzeológus vezetésével ezen a napon megtekinthető a vámházban berendezett budapesti Duna-hidakat bemutató kiállítás. Találkozó a pesti oldalon a híd északi vámházánál 15, 19 és 21 órakor. A belépés ingyenes.