EszEm-Onee
2013.06.20
|
|
0 0
380
|
Helló mindenki!Él még ez a fórum?Most tervezgetek egy kis autót a fiam részére.Én személy szerint jobban szeretek fával dolgozni mint fémmel.Ezért a váz erős fa lesz.A méretét igen nagyra tervezem mivel a fiam lassan 15 éves de szeretne valamit rugatni :].Szóval a váz vastag és erős fa lesz a futóműnél elől egy trabant vagy kispolák kormánymű lesz egy merev tengelyhez csatolva amre rá lesz hegesztve egy rugótányér amin lesz kispolski motortartó bakbol kiszedett rugó.A tengelyek végére babetta első kerekeket terveztem.Hátul egy merev tengely ugyanolyan rugótányérral és motortartó rugónal csak a két végére lesz téve egy-egy agyváltós bicikliagy ezzel valósulhat meg az egyböli váltás és a difi mű is mivel amelyik agyra ránehezedik a nyomás az fog igazán hajtani elméletileg!Itt is a babettábol kiszedett hátsó kerekek fognak az úthoz érni.Ezzel mind a négy keréknél meg lesz valósítva a fékezés is(de szerintem csak az első kettő lesz bekötve a lábfékhez a két hátsó meg kézifék gyanánt hagy forogjon a gyerek alatt).A hajtómotort úgy terveztem hogy két önönditó(trabi vagy kispolski vagy valami nagyobb) abbol lánchajtással át két generátorra (hogy visszatöltsön az akkuba hogy ne merüljön le az első méteren) és azután áthajtva az agyváltóra és így tud váltani.Az akku rendes autó aku lesz.A kaszni réstegelt fa lemez lenne.(tudom hogy neház de ha durván fog kavarni a hátsó kerék akkor nem mindegy)Persze a "hajtómű" a kaszni hátsó részébe lenne.A kaszni stílusa majdnem minnt egy loutus super 7 csak kicsit vás da amúgy a lényege egyforma lesz.A méreteket csak saccra fogom mondani hoszz: kb 230cm Mag:(a plexi első szélvédő tetejéig) kb 80-85. Szélesség: 130cm.Rakni szeretnék rá lámpákat,indexeket,stb... Belülre rakni fogok egy lada kilóméter órát(a babetta kerékröl meghajtva) elektromos gázpedált,és két még nem tudom milyen ülést,és persze némi belső kárpitozást.A hárafele meneten is gondolkodtam már.Meg lehetne csinálni úgy mint a kis akkus járgányokba hogy megfordítja a polaritást vagy mi az istent és akkor egyböl hátrafelé megy.A kasznin a sárvédőket szerintem faros lemezböl fogom megoldani mert az jól hajlik.Szeretném megkérdezni hogy láttok-e valami buktatót az ötletbe és ha igen akkor mivel lehetne megoldani?Előre is köszönöm!Üdv.:Eszem |
|