Octi19 Creative Commons License 2013.06.18 0 0 42697

A feszítőnek nincs baja. Na OK, szinte biztos, hogy nincs baja... ha a rugó nincs kiverődve és a csapágy sem zörög akkor az jó. A tárcsákat nem árt majd zsírtalanítani!

Nem is értem, hogy fújhat egymagát szerelőnek tartó ember kenőanyagot a szíjra... Azután meg csodálkozik, hogy a fix feszítési nyomatékra beállított feszítő, illetve a már amúgy is szétkopott és feltükrösödött szíj megcsúszik... Komolyan mondom azt a szerelőt nagyon hamar elfelejteném!

Nagyon kevés szilikont vagy némi szappant, de csak a hiba feltárására lehet, (esetleg még a víz is megteszi) de olajat nem! Én a helyedben jól befújnám féktisztítóval miközben jár a motor! Meg azután is mikor már nincs a szíj rajta! Azután, ha a feszítő nincs kiverődve a rugónál és nem is zörög, akkor mehet rá az új szíj, amit a feszítő is jobban fog feszíteni, mert némileg rövidebb is és nem is ül majd bele a tárcsába mert nincs úgy szétkopva, mint a régi. Nekem most volt cserélve a 6 éves, 240 ezret futott szíjamat, hát mit mondjak, megérett már rá...!

Előzmény: www.octinfo.com (42695)