Szerintem meg én nagyon is elolvastam, amit írtál - csak te ezt nem gondoltad végig rendesen.
Nagyon-nagyon leegyszerűsítve a te rendszered nem szól semmi másról, mint arról, hogy a mostaninál többet akarnál adni a "zembereknek". Megpróbálod úgy körülírni, hogy ez ne legyen rögtön nyilvánvaló - de mégis nyilvánvalóan erről van szó. Segély, adott esetben semmi, meg nyomorúságos kisnyugdíj, közmunkabér, xarul megfizetett minimálbéres kényszermeló helyett emberi méltóságot és tisztességes jövedelmet szeretnél alanyi jogon adni - mindenkinek.
Ami szép, derék törekvés, emberileg teljesen érthető - csak sajnos ott a bökkenő, hogy erre nincs fedezet. Nincs és kész. Akkor sincs, ha szerinted mégis, meg ha kellene, hogy legyen, etc.. Átlag Jóska akkor fog jobban élni, ha a gazdaság jobban, sokkal jobban fog teljesíteni - amire viszont a te elképzeléseidnek semmiféle pozitív ráhatása sincs (ellenkezőleg, drasztikusan rontana a gazdaság teljesítőképességén végül...) - hiszen te sem csinálsz mást, mint a többi pszeudokommer: pisztergálod-csavargatod a redisztribúciót. Kicsit feljebb, kicsit lejjebb - de végeredményben akkor is csak a redibet igazgatod, rendezgeted, ahelyett, hogy azzal foglalkoznál, hogy az elosztható torta mérete nőjön.
A gond ugyanis azzal van...