Stoner Creative Commons License 2013.06.17 0 0 4123

Szia Sportos Nick!

Ez teljesen normális jelenség. Nem mindenki veszi észre, csak az érzékenyebbek, és az idegesebbek. A függőleges és a vízszintes állapot közti "igazodó" vérkeringés. A szív aritmiája mindig a terhelésnek és a lazításnak megfelelően alkalmazkodik. A szív nem gép, de közel vagyunk ahhoz, hogy azzá váljon... Nem kell nagy ügyet csinálni belőle. Nekem volt éppen ilyen erős figyelgetés miatt egy olyan szívmegállásom, hogy még idejében észbekaptam, és szépen folytattam a dolgot, mivel a szívritmust agyműködés-módosítással is lehet szabályozni, illetve megállítani. Hirtelen a fejembe nyilallt a fájdalom, és ezt tapasztalva, jobbnak láttam, ha újból megindítom a szívemet.. Nem vicc, ez valóban így történt. Azóta, ha "rendetlenkedik" a szívem, egyszerűen ellazulok és "magától" helyrejön.

Azonban ez pánik, amiről beszélek, gyakorlatilag pánik-érzés testi leképezése. Ha valaki ettől megijed, egyre többször "produkálja" a jelenséget, majd rögzül és a doktorbácsi gyógyszert ad. Ezután már papírunk is lesz róla, hogy betegek vagyunk. Ezt ki lehet hagyni.

Mint írtam: tudatos légzés. Légzés-visszatartás, mélylégzás, lassú kilégzés. Ezek valamelyikével, vagy ezek ismétlésével rendbe jön a ritmus. A testsúlyt viszont ajánlatos csökkenteni. Az esti étkezésnek jobb a gyümölcs, mostanában a cseresznye. Bármennyit meg lehet belőle enni, főleg az édes, fekete fajtából. Utána akát másfél órával le is fekhetünk. Annyira meleg van, hogy a fölös vizet kipárologjuk, és jól alszunk tőle. A cseresznye nem hízlal, csak, ha helyette megesszük a jó "kondis" vacsit...