Kedves Eszter7109! Én pont azon a linken olvastam egy utalást a hexylresorcinol ilyen hatásáról, amelyet Te osztottál meg korábban, aztán rákerestem, hogy a Strepsils Extra (más nével Strepex) tablettának ez a hatóanyaga. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom. A lúgos víz pepsinsemlegesítő hatásáról én is olvastam, miszerint egy bizonyos lúgos szint elérése után már nem aktív a pepsin, de, ugye, erre is vonatkozik, hogy jobb lenne ezt a hatást a torkunkban tartani. Talán egy lúgosvizes sópipával vagy hasonló szerkentyűvel? A Controloc + Motilium kísérlet nálam úgy zajlott, hogy kb 3 hónapig szedtem 2x40 Controlocot, ami enyhítette, de nem szűntette meg a tüneteket. Azután a gastroenterologus azt javasolta, hogy csökkentsem 1x40-re és szedjek 3x1 Motiliumot. Tehát ténylegesen együtt nem szedtem a 2x40 C-t és 3x1 M-t, de nekem úgy tűnt, a Controlocnak elhúzódó a hatása, azaz hetek alatt kezd hatni, és hetek alatt kezd nem hatni, így kb 2 hétig megvolt még a 2x40 C hatása és már megvolt a 3x1 Motilium hatása is. Na, ez volt az a két hét, amikor tünetmentes voltam. Nekem úgy szólt az instrukció h étkezés előtt negyedórával vegyem be, és nagyjából ezt be is tartottam. Jól értem, hogy Neked is főleg éjjel van tüneted/refluxod? Én egyértelműen úgy érzem, hogy reggelre ég meg a torkom, napppal pedig egyéb dolgok (étel, ital, kiszáradás) irritálják az éjjel megégett nyálkahártyát. Ezért most rábeszéltem a dokit, hogy kísérletezzünk azzal, hogy a Controlocot nem növeljük ismét maximumra (2x40), hanem maradunk az 1x40-nél, és éjjelre beveszek 2 Famotidine-t. Kb felére csökkentette a tünetek maradékát is. A mozgás nekem is nagyon jó volt, de nekem két sportom volt a futás és az úszás. Sajnos közben lett egy porckorongsérvem is (hogy ne unatkozzak), így a futás kiesett, az úszás pedig pont kihozza a refluxomat. Most épp azzal kísérletezem, hogy elszopogatok 2 Gaviscon-t úszás előtt (egy amerikai úszós honlap ajánlása szerint), egyelőre nem sok sikerrel. A szuszpenziót még nem próbáltam. Ezt az ágy vége megemelős trükköt próbáltad, vagy van a jelenlevők között, aki próbálta és hatott is? Ez az egy, amit még nem próbáltam, de megvannak a kétségeim, hiszen LPR esetén inkább gőzökről van szó, ugye, annak meg oly mindegy, hogy hány fokos szögben száll fel, gondolom.