Révész Csaba Bob Creative Commons License 2013.06.11 0 0 222

Angol tanár a nyár folyamán speciális, nyelvgyakorlással egybekötött kerékpártúrákat szervez Magyarország különböző tájaira, elsősorban a Balatonra, a Balaton körül, a Velencei-tóra, a Velencei-tó körül, illetve az Északi-Középhegység tájaira, de igény szerint másféle útvonalak is szóbajöhetnek. A túrák lényege, hogy a túravezető tanár csakis és kizárólag angolul kommunikál a résztvevőkkel és szorgalmazza, hogy azok is ezen a nyelven kommunikáljanak egymással. Ezáltal a célnyelvnek a valós kommunikációs igényeket kielégítő funkcója kerül előtérbe, ellentétben a tantermi nyelvórák mesterséges és gyakran mesterkélt szituációival. Ha a résztvevőknek az esti (lehetőség szerint kempingekben való) letáborozás után még van kedve, lelkiereje és kitartása, szabályos angol órák is megtarhatóak, ahol mindenki előhozhatja kisebb-nagyobb nyelvi problémáit, megválaszolatlan kérdéseit, stb. A túravezető tanár tiszteletdíja napi 10ezer Ft, ami a résztvevők között oszlik el, tehát ha 5 fő jelentkezik, akkor fejenként 2ezer Ft, de ha többen vannak, akkor ennél is kevesebb.

 

Igény esetén egy augusztus hónapban megtartandó külföldi túra is megszervezhető az olaszországi Velencébe az osztrák Alpokon, visszafelé pedig a szlovén Alpokon illetve Szlovénián keresztül. A szállások itt is elsősorban kempingek, illetve rendkívül rossz idő esetén olcsóbb panziók (Gasthofok) lennének.

 

A túrák időtartama az útvonal hosszúságától függően 2-7 nap, a külföldi túra kb. 2 hét! A túrákon csak 18 éven felüli személyek és csak saját felelősségükre vehetnek részt. 18 éven aluliak csak felnőtt kíséretében csatlakozhatnak, ez esetben a kísérő felnőtt vállal értük mindenfajta felelősséget!

 

 

Ha az elmondottak bárkinek felkeltették az érdeklődését, a 06 20 3289833 telefonszámon érdeklődhet további részletekről.

 

 

Révész Csaba Bob