alnibell Creative Commons License 2013.06.11 0 0 40637

"... a tuhu adminisztrálja a terepi állapotokat legyen szó turista, vagy egyéb tereptárgyról, útról. az MTSz pedig egy turistákat kiszolgáló terepi és mellette informatikai hátteret hoz létre. van átfedés a tevékenységek között, de ennek inkább az együttműködés terepének kellene lenni."

 

Együttműködni csak korrekt kapcsolat keretén belül lehet. Az ugyanis az alapja mindennek. Minden más megoldási mód az erőfölény egyfajta kifejeződése.

 

A kitőzött feladatot nagyjából már ismerem. Arról is olvastam, hogy egy konzorcium végzi el majd a részfeladatokat. A megvalósítás elképzelt, tervezett folyamatáról viszont semmit nem tudok, arról nincs információm.

Arról sem tudok, hogy mi volt a MTSZ MGKE felé kezdeményezett megkeresésének a tárgya. (Jó, ez legyen az én fogyatékosságom.)

 

Nincs bennem ellendrukk, van viszont adatféltés. Egyre világosabb számomra, hogy az adatainknak a paraméter tartalmára van/lenne szükség. 

Az egyik lényegi kérdés az, miért kell valamit újólag megcsinálni/megcsináltatni, ha az már egyszer megvalósult és a tartalma folyamatos karbantartás alatt van? Másként kérdezve: miért nem az volt az együttműködési megkeresésben mondjuk az egyik ajánlat, hogy a pályázat keretén belül beszerzésre kerülő geodéziai pontosságú eszközök rendelkezésre bocsátásával kérnék a nyomvonal szakaszok ismételt bejárását és dokumentálását? Ez ugyanis lehetett volna az együttműködés megnyilvánulása.

Vagy mi volt az elképzelésük a beszerzett néhány eszköz használatával kapcsolatban?

Én még most is el tudok képzelni együttműködést a MTSZ és a TuHu között, de ahhoz nyílt hozzáállás szükségeltetik. Még javaslatom is lenne hozzá, egyet pl. pár sorral feljebb megtettem.

 

Addig viszon marad a kérdés, amelyet másutt más is feltett, mi célból is van szüksége a konzorciumnak a TuHu adataira?

Előzmény: Lud (40632)