Vgyuri Creative Commons License 2013.06.10 0 0 28062

Azért hogy valami konkrétumot is mondjak, lényegében három cég jön számításban, a Garmin, a WayteQ és a CNS. Nem véletlenül ezeket találod meg a nagy multiknál. Ezeknél legalább a cseregarancia megbízhatóan működik. Van még a Mio az új Moov családdal, de aki ezzel a márkával egyszer megégette a száját ...

 

Minden vezető márkának többé kevésbé széles kínálata van és a képességek többé-kevésbé tiszták és árarányosabbak. Csak a Garminnál ezek kissé magasabbak a többinél, ezért jobb anyagokat, magasabb minőségbiztosítást és sajnos szűkebb fejlesztői hátteret kapsz, ami szűkíti az alkalmazhatóságot.

 

A többiek rendszere nyilt, bárki fejleszthet bele, ezért tudnak még egy csomó kunsztot alapárban, amiért a Garminnál nagy pénzt kell fizetni, ha megvan egyáltalán és neked egyáltalán kellenek.

 

Van még a Navigon és a TomTom, amik a Garminhoz hasonlóan zárt rendszerek, kisebb ismertséggel.

 

Ha a C520-ashoz hasonló csak korszerűbb dolgot akarsz, akkor pillanatnyilag a CNS Globe HD és a WayteQ 960 HD a legjobb az árához képest, de ha csak az autós navigációra használod, akkor a Garmin Nüvi 30-50 sor sem sokkal drágább.

Előzmény: Vgyuri (28060)