Tündérmese Creative Commons License 2013.06.10 0 0 550

Én pedig a neoliberalizmus felőli elméletre lennék kíváncsi. Mert az oké, hogy hallottam a túloldalról, hogy neolibsiknél minden rossz, de mi van, ha ezt az ellenoldal is tényszerűen el tudja magyarázni a másikról?

A neoliberalizmusnak a topik szempontjából annyiban van szerepe ( az eszmecserén kívül) , hogy pl. a te  elképezelésedet hagyja-e magvalósítani. A neolib. következménye a globalizmus, amikor már országhatárokon túli kereskedés, tőkeáramlás, munkaerő áramlás folyik. Írtál ma erről lentebb. 

Azt mondod, direkt nem néztél utána, hogy ne befolyásoljon semmi a tervezet elkészítésében, ezt én meg is értem. Ugyanakkor tudom egy másik topikból, hogy ha a nyugdíjasok MO-on ingyen utaznak, akkor az EU minden nyugdíjasa is,ha idejön, mert ugyanaz jár mindenkinek.   

Csak egy pici utalás ( bocs), hogy az apanázs is ilyen természetű!  

Az ellenoldal magyarázatát pedig én is szívesen olvasnám a naoliberalizmus áldsáos hatásairól.   

Erről is más a véleményem. Az MNB pont hogy a kormány embere által van írányítva, ő jegybankelnökként nem a bankok érdekeit fogja védeni. Ez pont egy külső ellenőrzés szerintem. Az összevonásnak mindössze hatalmi koncentrálás volt a motivációja. Így eggyel kevesebb helyet kell ellenőrizni.

Itt most bekövetkezett az a helyzet, hogy valamelyikünknek engednie kell!)))

Vagy te tekintesz el az információk kirekesztésétől, vagy én a valós helyzet vázolásától. 

Az MNB nincs sem az Országygűlés, sem a kormány alá rendelve, kizárólag a Európai Központi Bank alá. Ha Matolcsi, a kormányhoz fűzödő lojalitása okán stikában ellenőrizné valamelyik bankot, és az a banknak nem tetszene, iziben megjelenne valódi főnöke, az EKB és rendre utsítaná.

Nem nagyon tudom értelmezni azt, hogy "szűk globalizáció" :)

Azokat az alapvető szabályokat értem alatta, melyeket vagy betartunk, vagy kirekesztődünk a világból.  

Ennek okán - szerintem - érdemes lenne felmérni a globalizáció, az EU. legalapvetőbb szabályait azért, hogy ha a tervezeted összáll és megoldást nyújt a bajainkra, ám ennek feltétele, hogy kirekesztődünk a globális világból akkor jól járunk még, vagy rosszabbul.

Lehet, hogy nem olvastam el, nem talátam a tervezetben,( akkor bocs)  de pl. élelmiszertermelésre vonatkozó fejezetet még nem láttam benne. Ha pedig minimális szinten sem vagyunk önellátók a globalizált világból való kilépés elsődlegesen élelmiszerválságot okozna.

Előzmény: Androidus (544)