gsa1 Creative Commons License 2013.06.01 0 0 131691

Sztem egy kis különbség van. A legelső egy picivel talán sötétebb pörkölés lehetett. Az, 90°C-on volt nálam a legjobb, most ennél a hőmérsékletnél enyhe fanyar íz érződik, valamint egyértelműen savasabbnak tűnik. Följebb kellett mennem 2°C-kal, hogy ( számomra ) jobban egyensúlyba kerüljenek az ízek.

Nekem eddig úgy tűnt, hogy a sötétebb pörkölés erősíti az édességet, előhozhat vaníliás, karamelles jegyeket. Ezekből, a legelső adaghoz képest most alig van jelen valamennyi. Ott ezekből - persze a savasság mérsékeletebb megléte mellett -  több volt. Nekem az harmonikusabbnak tűnt, de ez a mostani is hordozza azokat az ízjegyeket, csak nem hajszálra ugyanúgy. ( Megfelelni persze megfelel :) )

Előzmény: paljoc (131690)