blg Creative Commons License 2013.05.30 0 0 576

mindenképpen HDMI-vel kösd össze a set-top-boxot és a tv-t

 

ha HD csatornákat szeretnél nézni több lehetőséged is van:

 

- IPTV-n előfizetsz a HD minicsomagra is: http://www.t-home.hu/lakossagi/tv/iptv/minicsomagok/hd 1300 Ft/hó, és nem minden területen elérhető (ha az IPTV ADSL-en jön, akkor ez nem elérhető)

 

- MindigTV: ingyenesen fogható 3 HD csatorna   http://mindigtv.hu/de ehhez az kell, egyrészt a lefedett területen élj (ez a honlapon a lakcím megadásával lekérdezhető), másrészt megfelelő antenna is szükséges hozzá ( szoba vagy tető, attól függ, milyen messze vagy az adóktól) (a MindigTV használata nem zárja ki, hogy mellette IPTV előfizető is maradj)   

 

amikor IPTV-t használsz, teljesen normális, hogy a tévén nem tudsz csatornát váltani, mert nem használod a tévébe beépített tunereket. ekkor valóban, a tévét úgy használod, mintha csak egy egy nagy-hangszóróval ellátott-monitor lenne.

 

MindigTV esetén a tévé beépített tunerjét használnád, tehát ekkor a tévé távirányítójával tudnál váltani a 7 ingyenes csatorna között

 

a hangproblémát le kéne szűkíteni, hogy mi a rossz, a tévé vagy az IPTV set top box? ha váltasz HDMI-re, akkor lehet megoldódik a hangprobléma (ez esetben valamelyik eszköz scart csatlakozójával lehet gond, vagy magával a scart kábellel)

 

 

 

Előzmény: Diótörő (571)