Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 37

A Hiren's BootCD elég jól készen van, sok hardverre fel is készítették.

Natív DOS-szal az a helyzet, hogy a BIOS-ban a SATA-meghajtókat IDE-kompatibilis módba állítva van rá esély, hogy lekezelje, de ott van még az NTFS kérdése, a nagyméretű meghajtók kezelésének problémája. Bár nem tudom, mi a konkrét célod ezzel, mert az sem teljesen mindegy, hogy milyen program alá kell a DOS. (Vannak programok, amik képesek túllépni a DOS korlátain.)

Utána a BIOS-ban ismét vissza kell állítani az AHCI-módot, ha az kell a Windowsnak, tehát ez is egy "plusz munka". Enélkül ugyebár a DOS-hoz kellene SATA-drivert fabrikálni, ami szintén érdekes kérdés lenne.

Szerintem egyszerűbb, ahogy nekem is volt, illetve jó lenne majd a mostani gépemhez is megcsinálni: egy régi IDE/PATA HDD, azon egy tartalék XP.

10 GB körüli HDD-k úgysem használhatók ma már semmire. Van hozzá SATA és USB adapterem is, így szükség esetén többféle módon is csatlakoztatni tudom a géphez, indítani róla. Nincs probléma az NTFS-sel, mindent lát, lekezel. Igaz, nem univerzális, mert csak egy számítógéphez (alaplaphoz) való, de ahhoz teljesen.

Előzmény: white_horse (36)