halley Creative Commons License 2013.05.15 0 0 43113

Egyáltalán nem elrettentő a helyzet ott (sem).

Viszont az öt óra szerintem többre fog sikeredni. Pld. a rendőrökre is vigyázni érdemes, meglehetősen sűrűn láthatóak, de csak szabálytalanság esetén állítanak meg. (Mondjuk kapásból, a határ utáni első piros benzinkút után nagyon figyelni kell a sebesség korlátozásra, mert a dombtetőnél rendszeresen mérnek.)

Szófiában is jó lehet megállni az egyik pihenő gyanánt, egészen a belvárosban (mert kintebb kissé illúzióromboló annak, aki nem ismeri). És, ha már ott vagy a városban, akár megebédelhetsz/megvacsorázhatsz, az biztos hangulatjavító intézkedés a balkánon. De szintén időigényes. És ezidőre a "jobb autó"-t fizetős, őrzött parkolóba tedd le, nem lesz drága kiadásnem.

 

Utána autópályán siethetsz tovább, de a végén (Plovdiv után) megintcsak hagyományos országútra kell számítanod a török határig.

 

De ami a legfontosabb: ha átérsz Bulgáriába, akkor a közlekedési morálon nem érdemes meglepődni, hanem el kell kapni a hangulatát!

Ismerek olyan embert, aki az ottani autózás láttán előbb megútálta az országot, minthogy a szállásukra értek volna, pedig ha jól állsz hozzá, remekül kiélvezhető az egész.

 

Habár egyedül és időre már csak a fáradtság miatt sem, vagy adott helyzetben való kiszolgáltatottság miatt sem szívesen döngetnék végig. Nemcsak ott, hanem más idegen helyeken sem...

Előzmény: kattiszabo (43109)