sokimm Creative Commons License 2013.05.12 0 0 16

Kicsit megkésve, de reagálnék a jó ötletedre!
A hír az aktualitásból fakadó friss infó, viszont az információ lehet "régebbi", és mégis valaki számára hír értékű (mert új). Tehát ha a projekt lényege a friss információkon van (tényközlő, leellenőrizhető (linkek, hivatkozások, vagy a user-ek véleménye útján), akkor a "hitelesség" problémája könnyen kiküszöbölhető. A hitelességet döntse el mindenki maga, hogy az adott "hivatkozás" mennyire elég neki. (pl: ha Józsika azt mondja, hogy rossz a hely, attól már egyből el fogom fogadni, hogy rossz, vagy megnézek más infót is az adott helyről?)

Az információk "csoportosulása" bizonyos nagyvárosok, vagy sűrűbben lakott területekre azért sem "probléma", mert ahol sok ember, ott sok bolt, lehetőség, ezért több infó is fog oda "folyni". Ahol szántóföld van, ott a talajminőség, ingatlanárak, időjárás, és területi határokról szóló rész szinte kimeríti az infókat.
Emiatt nem aggódnék.

Ezt az ötletet már én is kiagyaltam, és arra jutottam, hogy a lendületet soha nem pici piac hozza meg (főleg, hogy ha nem véded le jogilag az ölteted, akkor a nagy pénzes cégek a magyarországi bevezetésed után, azonnal lopni fogják az ötletedet...). Hanem a hatékonyság mérése. Magyarországon a netes "vélemények" eléggé csecsemőszinten vannak, és még az információk keresése is eléggé "szegényes", mivel nem mozgunk annyit új területekre, mint más (gazdagabb?) országok. 

(remélem érthetően fogalmaztam)
(privátban kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, ha még nyitott vagy e téma iránt)