Schenouda Creative Commons License 2013.05.10 0 0 8997

Mondjuk azt is értelmezni kéne, amit írtam, vagy amiket paul 2 írt, mert ezek folyamatos melléfogások. Ha belegondolsz: annyira csak nem lehetettek furmányosak (meg sültbolondok) az ősi egyiptomiak, hogy duplasor burkolatot raktak le, majd leszedték a végén a külsőt, azaz nem 115 ezer, hanem 230 ezer burkolótömböt gyártottak, kemény turai mészkőből. A másik, hogy ezt csak az északi oldalon lett volna mire fektetni, mert a többi oldalon vagy 40-60 cm-nyire nyúlik ki az első sor lábazata alól a kőpadló. Mindenesetre azért üti a másik ötletedet, hogy "kifeszített" kötéllel vagy valami vázzal hozták le az egyenest, vagyis a szöget a csúcstól (186 méteren).

Hogy a 60/70-es években rakták volna oda ezeket, ez meg gondolom valami poén...?

"Pooyard filmjében megkérdőjelezik erősen, mint támpont szerepet ..." Pooyard filmjét nem láttam, nem is érdekel különösebben. A burkolótömbökből csak a legelső sorban maradt meg pár, azokat Pooyard legfeljebb ilyen szenzációt kereső turístaszemmel ismerheti. Ilyen alakok, mint Pooyard v. Däniken véleménye amúgy sem érdekel, amikor voltak kutatók akik éveken át ott tanulmányozták ezeket. A legjobb Petrie említett munkája és Vito Maragioglio mérnök és Celeste Ambrosio Rinaldi építész közös munkája, akik 1963 és 1975 között a Memphisz körüli temetők piramisait mérték fel, nagyon aprólékosan, külön kitérve az egykori építők módszereire és szándékaira. 

A 8 háromszögről Stecchini írt, mint elméleti lehetőségről, én csupán a megmaradt burkolótömbök precíz megmunkálásáról írtam, mintegy óriási teljesítményként, amit az építők véghezvittek...

Előzmény: w.ullrichfun (8996)