Gerg Greg Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16196

Az előbb eltűnt a teljes megírt hozzászólásom, pedig ezer mindent írtam benne. Tömören, de újra megpróbálom.

 

Korábban már jártam itt, de még nem bontakozott ki az ablak témánk, hű de jól kérdezni sem tudtam, mert nem volt mit.

 

Felújítás előtt állunk, az ablakcsere az egyik fő lépés.  Szeretnénk ha jó ablakaink lennének, klímánk nem lesz és télen sem akarunk sokat fizetni fűtésre. Ez mellé szigeteltetünk is persze. 

 

Olyan gondom van, hogy érdekesen kapjuk az árajánlatokat.  Van egy ár, majd hozzájön ez is, az is, a végén már duplájánál tartunk majdnem az első árnak. Ez bevett szokás vagy vegyük intő jelnek és keressünk mást is? Több típusú ablakra kaptunk árat, volt közte 5, 7 és 8 kamrás is,  és 3 rétegű üvegekkel.  A vicc, hogy majdnem tök egyformák az árak, külön-külön ablakosoktól, tehát nem az a bajunk, hogy az ár miatt kellene megalkudnunk saját magunkkal.  Nem tetszik, hogy folyton új, és nem is kicsi összegek kerülnek a sorba.  Nem lehet egyben megmondani az árat és kész?  Így mi becsapva érezzük magunkat valahogy.  Kereskedelemben dolgozunk, érdekünk hogy a vevő kellemesen távozzon tőlünk, így mindenki jól jár.  Most mi ezt nem érezzük, pedig sok pénzt kell kiadnunk nyilván.  A leendő otthonunkról van szó, semmi kedvem úgy nézni rá a végén, hogy szép-szép, de a bőrünk le lett nyúzva közben.  Na, ez az én bajom félig. :)

 

Kaptunk árat Gealan, Aluplast és Spectus 2 rétegű üvegekre, illetve Spectus és Decco 3 rétegűre.  3 rétegűt szeretnénk, ez már biztos.  Mi az a nálunk kapható ablak/ajtó, ami jó és az ára is elfogadható?  Amúgy az említett ajánlatok kamráktól és rétegektől függetlenül majdnem azonosak voltak (nyílászáró nettó árat illetően).  Az elején senki sem adott párkány és toktoldó árat, ez pl. nagyjából azonos lehet mindenkinél vagy ebben is lehet eltérés ablakosonként?  Szokás külön felszámolni anyagköltséget vagy beépítik az árba?  Minimális kőművesmunkáról is lenne szó, ezt is külön kell fizetni vagy bele van számolva a beépítési díjba?  Már csak azért, mert ha külön fizetek kiszállási díjat, pur habot, kőművesmunkát, akkor mit tartalmaz a beépítési díj?  Hogy felemelik a padlóról az ablakot és a falnyílásba helyezik???

 

Bocsi, de kissé kibuktam.  Szeretném tudni, hogy mennek az ajánlatadások másnál.  Mert ha nincs igazam, nyelek egy nagyot és kész.  Viszont ha igazam van, mást kell keresnük sajnos. :( 

 

Köszönöm a figyelmet és a segítséget.

 

G.

Előzmény: Gerg Greg (16194)