Törölt nick Creative Commons License 2013.05.07 0 0 topiknyitó

Szerencsém lett L1-es vízummal Amerikába költözni (New York Citybe), és a munkahelyem hajlandó megigényelni nekem a zöldkártyát is, amit nagyon megköszönök nekik... Viszont most úgy látom némi utánaolvasás után, hogy hacsak a bevándorlási ügyvédünk nem varázsol valami országosat, akkor a BSc diplomámmal csak 2017-ben kerülne sorra a kérvény!

 

A BME-ről van egy négyes BSc infomérnök diplomám. Az öt év munkatapasztalat megvolna, csak épp több mint a fele a diploma megszerzése ELŐTTRŐL származik, ami asszem nem ér.

 

Úgyhogy most elkezdtem online / távoktatásban elvégezhető mesterképzések után nézni (Computer Sciences és hasonló területeken), úgyis zavart már egy ideje hogy nem vagyok Mester. :D Munka mellett tudnom kéne végezni, és a vesémet sem szívesen adnám el. Igazából abszolút nem érdekel hogy mennyire jónevű az egyetem, az élethelyzetemet tekintve egy olcsó és könnyű kurzus tűnik a legvonzóbbnak, a fő lényeg hogy akkreditálva legyen, szóval lenyelje a bevándorlási hivatal.

Jellemzően mi kell ahhoz, hogy amerikában bekerüljek egy képzésbe? Ösztöndíjat mennyire könnyű vagy nehéz kapni? Esetleg van értelme Európai, vagy akár hazai kurzusokat nézni, amit online kintről elvégezhetek? (Felteszem pár európai egyetemen lehet hogy ingyen vagy olcsóbban végezhetek, mint magyar állampolgár...)