innovations Creative Commons License 2013.05.04 0 0 147713

Pontosan erről van szó. A piacnak folyamatosan új dolgokra van  szüksége...

A Coaxial erre a célra az Omegának tökéletesen megfelelt és semmi több. A Panerai körülbelül ugyanezen a pályán focizik és persze tegyük hozzá, hogy mindezt zseniálisan teszik ők is. Viszont ettől még a szerkezeteik nem lesznek jók. Legalábbis egyelőre. 

Körülbelül hasonló ez mint amikor a nyolcvanas évek végén az Audit áttolták  a prémium kategóriába. Különböző ún. extrém megoldásokkal álltak elő mint hengerenként öt szelep, VR elrendezésű motorok ésatöbbi. Amik ugyan jól hangzottak, de sok értelmük nem volt és végül nem is ezek miatt lett az Audi egy egészen jó kis autó.

Tehát itt sem az a kérdés, hogy a maga nemében az Omega mint óra jó vagy nem? Mert vitathatatlanul az. Azt azonban lássuk be, hogy a Coaxial alapvetően nem egy mérföldkő sőt szerintem ebben a műfajban igazán sok jelentősége nincsen. Mondjuk még mindig jobb mint a TAG akik nemes egyszerűséggel Seiko szerkezeteket aposztrófálnak a sajájukként. Ehhez képest az Omega legalább kicserélt, néhány követ, felhúzó automatikát, gátszerkezetet és csiribi-csiribá már el is készült az új inhouse szerkezet. Csak sajnos a helyzet az, hogy coaxiálban egyelőre még csak a televizió kábel működik tökéletesen.

;-)

 

Záró poénként pedig mindezt mondom úgy, hogy én magam is rendelkezem egy ilyennel.

;-)

Előzmény: altimus (147711)