vikiviki Creative Commons License 2013.04.30 0 0 11214

Nekünk 2006-os Grand Scenicünk van. Másfél éve vettük 1,8-ért, Dinamique Plus (vagy hogy kell írni) felszereltség, ebben már van azért elég sokminden a fűthető visszapillantótükörtől az esőérzékelős ablaktörlőn át a mittomén miig:) Annyi volt a trükk, hogy benzines. Diesel simán 6-700.000 Ft-tal drágább ugyanilyen felszereltséggel, ráadásul egy használt modernebb dieselnél már zsebbenyúlós javítások is lehetnek (porlasztócsúcsok, turbófelújítás, ilyesmi). 1,6-os beninessel büntet ugyanez a kocsi, dinamikája kb. egy lovaskocsiéval vetekedhet (1500 kg), de evvel a 2.0-ás benzinessel teljesen jól elmegy 8 liter körüli fogyasztással. Dieselből ehet kb. 6-ot, jópár év lenne, mire ledolgozná. (eredetileg mi is bele akartuk tenni a gázszettet, de ugye jövőre emelik az adóját - hogy mennének a francba).

 

Csomagtér 7 üléssel nincs. Viszont: hányszor megy az ember 7 üléssel? Mi nagyon ritkán, max. a strandra. Az esetek kb. 80%-ában öten használjuk, a maradékban vagy kevesebben, vagy max. anyu jön velünk. Annak az egy ülésnek a helyén meg elég sokminden elfér. Nyaraláshoz meg kell bérelni tetőboxot. 

Ha rendes hátsó üléssor kell, az már eggyel magasabb kategória: Galaxy, stb. Viszont azokhoz már tényleg dieselmotor kell, meg némi bátorság.

 

Logan más kategória. Próbáltam. Akinek fontos az új autó, de nincs sok pénze, annak tényleg jó, de nem egészen egy líga valóban egy C-maxxal vagy egy Versoval. Amúgy mivel ősrégi technika, ezért elég megbízható is, plusz az alkatrészárai is olcsóbbak jóval - de mi szeretünk autózni:)

Előzmény: Fogár (11210)