Alpári Gnác Creative Commons License 2013.04.28 0 0 16146

Tiszteletem a hölgyeknek/uraknak!

 

Kérdésem, hogy valaki el tudja érthetőern magyarázni az Aereco működését?

 

Nekem most a társasházunk pincéjében lévő gázszivárgás miatt fel kellett szereltetnem 2 db ilyet a harmadik emeletre, de nem értem, mit is csinál.

(Hogy jó ötlet volt betenni, azt az mutatja, hogy a 16 lakásunkból 3-ban megtadta a gázművek az óra visszaszerelését, az enyém viszont tetszett nekik, csak a bejárati ajtóról szedettek le 2 gumitömítést, amit nyilván vissza fogok tenni.)

 

Azt az internetes keresgélésből kivettem, hogy valahogy a helyiség páratartalma és a légszennyezettség között korreláció mutatható ki, tehát értelmezésem szerint a szennyezett levegő egyben párás is.

 

De ha benézek ebbe a kütyübe, azt látom, hogy valami alufólia-szerű dolog van a rés alatt, én azt gondolnám, hogy pára hatására ez kitágul és elzárja magát a rést, amin keresztül jelenleg kilátok az utcára.

Úgy, hogy az ablak bukóra van nyitva, kereszthuzat is van, nem tudom, ilyenkor mit akar szellőztetni... (Fixen csak a vízmelegítő őrlángja megy, a másik helyiségben gáztűhzely van, de azt nem használtam, amikor néztem.)

 

Értem, hogy gőzgép, csak mi hajtja, tehát tudom, hogy az én érdekem, bár 4 éve élek ezekkel a nyílászárókkal és még élek:)

 

Tökéletes viccnek tartom, hogy a drága pénzért 5 éve (amely idő alatt nem fuladtam meg) berakott ablakaimat, amiket azért szereltettem be, hogy jól szigeteljenek, most konkrétan ki kellet lyukasztatni, hogy mégse szigetlejenek olyan jól...

 

De micsinál nekem ez az Aereco?