drMinit Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1122

az érdekelne milyen nem pager-es riasztót célszerű beépíttetni?

RFIDset, CAN-BUSosat, vagy valami egyszerűt?

 

 

 

 

Kezdjük azzal, van e értelme esetünkben a riaszónak.....???

 

Azt, hogy mikor, és milyen riasztónak van értelme, megpróbálom érthetővé tenni,  és címszavakban összefoglalni a tudnivalókat.:


Mi úgy szoktuk ezt  behatározni, hogy ha a jármű parkolási szokásainak a legalább a 60-70%-ban a tulajdonos halló és cselekvő távolságán belül parkol a jármű, akkor van értelme a riasztónak!

Ezeknek megfelelően, ha riasztóra van szükségünk, akkor a következő lehetőségek közül lehet az esetek túlnyomó részében választani:

 


-  Rendelünk gyári riasztót az új autónkhoz.
Az biztos hogy tökéletesen és "feltehetően" a legkevesebb problémával fog együtt dolgozni gépjárművünkkel, de ezzel el is mondtunk mindent a jót a  tulajdonságairól.
A védelmi értéke viszont  sajnos közelít a nullához.
Gondoljunk bele. Naponta általánosságban 20 autót lopnak el.
Ezek nagy részében ha más nem, is de gyári távirányítós központi zár van.   És kinyitják ezeket....
Ha ki tudják nyitni, akkor ez azt jelenti, hogy az erre a rendszerre csatlakoztatott riasztót is fel oldották volna. ...

 

-  Akár a jármű gyári távirányítójára integrált  utólagos riasztó is beépíthető, aminek azért valljuk meg, nem sok értelme van,  mivel a gyári távirányító nem védelmi eszköz, illetve típus ismerete alapján egy egyszerű konfekcióvá válik, és ha a gyárit feltörik, akkor oda az arra csatolt riasztó is…
 
-  Vagy netán egy utólagos távirányítós riasztót tudunk beépíteni.
Ennek egy fokkal több értelme van, mert mivel nem a gyári rendszerre csatlakozik, így a kódrendszere nem teljesen egyértelmű, így a feltörése isnagyobb „szakértelmet” kíván, DE sajnos ez sem lehetetlen.

 

 

Vagy válsztunk olyan riasztót ami nem távirányítóval rendelkezik, így a kódrendszerüket nem is lehet feltörni, ezáltal ezen készülékek már védelmi értékkel is rendelkeznek, szemben az előzőekben felsorolt riasztó társaikkal!

Nálunk ezen fajtából jelenleg két típusú készülék áll rendelkezésre:


-RFID Proxy Transponderes riasztó.
-Blue16 - M100 Autóriasztó.

 

 

 

Vagy ha a parkolási szokásaink értelmetlenné teszik a riasztó beépítését, akkor érdemesebb Motortérbe épített RFID Transponderes Indításgátló irányában elindulni.

 

De ez egy másik fejezet…

 

Remélem segítettem.

Üdv:

Minit

Előzmény: lkcar (1119)