Ezt kitől hallottad?
Ha én valamit "csak" hallok, akkor azt nagy fenntartásokkal tudom csak kezelni. Viszont amit LÁTOK, annak elég jó eséllyel hiszek is. Márpedig, ha rajtam van a szemüveg, akkor bizonyíthatóan elég jól látok:-)
Veled most pontosan az az érzésem van, mint a Renaultos emberemmel, akivel a télen leveleztem egy sort ez ügyben. Mindketten csak általánosságokat tudtok puffogtatni, én pedig konkrétan egy autóról beszélek és annak konkrérét alkatrészeiről, amire nem igaz az általánosságban elmondható tétel, vagyis az, hogy pontosan tudható az az alvázszám tartomány, amiben a rossz csapágy van.
Áltam én is a pult túloldalán, tudtam én is védeni a mundér becsületét, de nem tudom, Neked most ez miért érdeked?
Nem szeretnék már unalmas lenni, de mégegyszer - utoljára - leírom:
A javított csapágysor, az amit nem kell cseréltetni, ami kiszolgálja a motor élettartalmát, a fényképes hozzászólásom ALSÓ képén látható. Amibe ez a csapágy került az nem tartozhat bele a javítandó autók alvázszám tartományába.
Az én konkrét autóm alvázszáma nincs benne ebben a tartományban, mégsem a jó csapágy volt benne, hanem az, ami a FÖLSŐ képen látszik és amire Te is azt írtad, hogy "anyaghibás".
Tehát mindebből a logikus következtetés az, hogy a gyár által meghatározott alvázszám tartományon kívül is vannak autók, amik a régi, meghibásodó csapággyal készültek.
Ami pedig az alvázszám szerinti alkatrész beazonosítást illeti: A kodánál én konkrétan meg tudtam állapítani az alvázszám alapján, az autó felszereltségét, alkatrész szükségletét, bármit. Simán lehetett tudni, hogy melyik autóba tették a már módosított terosztátházat pl. Ezért is csodálkoztam már akkor azon, hogy a Renaultos kollégák nem tudják megmondani, hogy a gázolajszűrő vízérzékelős-e vagy sem az 1.5 dci motorhoz. Pedig ez nem űrtechnika.
Szalaics kolléga esete is példázza, hogy ez a mai napig így van. Abban egyet értünk, hogy valóban úgy kellene lennie, hogy rendelkezni kellene azzal a tudással, hogy melyik autó milyen gázolajszűrőt kapott, de láthatjuk, hogy ez sajnos nincs így.