lex perfecta Creative Commons License 2013.04.22 0 0 377

Az elmúlt 5 évben 2000, a  Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz forduló fogyasztót alaptalanul vádoltak meg gáz és áramlopással, miközben mind az Alaptörvény, mind a Btk. deklarálja az ártatlanság vélelmét! 

 

 

A TIGÁZ (Tiszántúli Gázszolgáltató)  lopással vádolta!

 

 

 

 "Tigáz, mert megteheti."

 

 

 

  Én pert nyertem a gázművek ellen!2013-04-13 17:12:26 

 

  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/en-pert-nyertem-a-gazmuvek-ellen-2184323

 

 

   Magyarország — A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz az elmúlt öt évben 5457 panasz érkezett fogyasztóktól, akiket – állításuk szerint – ok nélkül vádoltak  gáz– és áramlopással.

– 37,5 százalékuknál jogosnak találtuk a bejelentéseket  – közölte kérdésünkre Horváth Andrea, az energiahivatal munkatársa. Ez 2000 embert jelent.

 

Aki nem tudja bizonyítani, hogy nem buherálta meg a mérőórát, félmilliós büntetést is fizethet. A nyíregyházi Veress Ferenc (53) azonban nem hagyta magát, felvette a kesztyűt.Megnyerte. Ferenc boldogan mutatja a csekket, amelyet a bíróság döntése alapján nem kell kifizetnie

 

 

 – 2011-ben állítottak be a Tigáz szerelői, hogy lecseréljék a mérőórámat – kezdte történetét Ferenc, akit a  szolgáltató azért gyanúsított lopással, mert hirtelen csökkent a gázfogyasztása.  A cég nem tudta, hogy a gyermeke elköltözött tőlük, kevesebb szobát kellett fűteniük, ezért pörgött kevésbé a mérő.

 

 

 

– Az óra a pincében volt, hagytam, hadd ügyködjenek a szerelők. Azt állították, a műszer borítása megsérült, ezért elküldik vizsgálatra. A jegyzőkönyvbe azt írták, szabálytalanul vételeztem a gázt. Vagyis loptam! Az órát sem kaphattam meg, hogyan bizonyíthattam volna az igazam! – háborgott Ferenc.

 

 

A Tigáz vizsgálata a szerelők állítását erősítette meg. Ám Veress ügyvédhez fordult és független vizsgálatot kért. A férfi most megnyerte a pert, összetéphette az 568 ezer forintos büntetésről szóló csekket.

 

 

 

Szigor. Nem csak a fogyasztók panaszkodnak, a gázszerelők is több ezer visszaélést regisztrálnak évente

 Dicső Gábor (42) kisvárdai ügyvéd, aki száznál is több hasonló pert nyert közműszolgáltatókkal szemben, azt tanácsolja: ne hagyják egyedül a szerelőket a mérőórával

.

 

 

Amivel nem értenek egyet, azt írassák bele a jegyzőkönyvbe, azután forduljanak ügyvédhez

!

 

 

– Nem gyanúsítunk senkit, a törvény szerint szakértőkkel vizsgáltatjuk meg a mérőórát. Ha két vizsgálati eredmény eltér egymástól, nem mérlegeljük, melyiküknek van igaza, elállunk a kötbértől – tudtuk meg Száraz Gábortól, a Tigáz szóvivőjétől. Mint mondta, tavaly 9 ezer visszaélést derítettek fel. Évente 55 ezer család átlagfogyasztásának megfelelő gázt csalnak el tőlük, ezért ilyen szigorúak.V. J. Z

 

 

 

  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/en-pert-nyertem-a-gazmuvek-ellen-2184323 

 

 

 

 

Komment:"Nem gyanúsítunk senkit, a törvény szerint szakértőkkel vizsgáltatjuk meg a mérőórát. – tudtuk meg Száraz Gábortól, a Tigáz szóvivőjétől." 

 

 

 

Igen, olyan szakértőkkel, akiket előzőleg megpályáztattak és akiknek a kiválasztásából a fogyasztókat következetesen kizárják, sőt a szakértő adatait (nevét, elérhetőségét) is titkolják a fogyasztók elől.

 

"Nem gyanúsítunk senkit, a törvény szerint szakértőkkel vizsgáltatjuk meg a mérőórát. – tudtuk meg Száraz Gábortól, a Tigáz szóvivőjétől."

 

 

Köszönjük Száraz "Úr"! Emléke örökké élni fog a hasonló módon, alaptalanul megrágalmazott és meghurcolt fogyasztókban.


Száraz "Úr" szerint ha az általuk kiállított  jegyzőkönyv tárgya szabálytalan vételezés, magyarul lopás, az nem minősül gyanúsításnak.