"Én csak a hidraulikát szedtem le (tehát nem az egészet felfogatásostól - tárcsacseréhez az kell), annak a két csavarját egy sima 13as krovával leszedtem, ahogy kell, egy határozott pattanás után kézzel volt csavarható."
Igen, azzal nincs gond, hanem a tartó keret 17-es csavarjai sokkal bikábban vannak meghúzva, nekem azzal gyűlt meg a bajom.
"Ha már itt tartunk, azt már én is láttam, h a fékcsere itt sem lesz probléma, csak egy kérdés, amit jó ha tud az ember: a munkahenger hogy megy vissza a helyére? Nyomni kell csak, vagy tekerni is?"
Nem kell tekerni, viszont kézzel, fogóval azt nem nyomod vissza, az tuti. Én egy kis csapágylehúzónak szedtem le a karmait, majd a használt fékbetétet odatettem a munkahengerhez, és a féknyereg karmai közé berakott csapágylehúzó középső csavarával nyomtam vissza a fékbetét segítségével. Az új tárcsa + betét együtteshez gyakorlatilag tökig vissza kellett nyomni. (és simán visszaengedte a fék folyadékot a tartályba, tehát egyébként engedte visszanyomni a munkahengert, nem kellett a felesleget kiengednem a leeresztő csavaron)
Ha valakinek van kedve, a saját 2-es priusán kipróbálhatná nekem, hogy mi történik akkor, ha mondjuk 60-nál tökig nyomja a féket, vagyis mi van vészfékezés esetén? Ugyanis amióta nyári gumira váltottam, úgy érzem nem tudom abs működésig megfékezni a kocsit. Mondjuk a gumik (goodyear excellence) jónagyot fognak a télihez képest, de nem érzem a pulzálást a fékpedálon (ami télen néha megvolt). Persze ettől még lehet, hogy csúszáshatáron tart a rendszer, csak ilyen körülmények között nem érződik a pedálon. Mindenesetre első fékcsere előtt és után kicsit próbálgattam a vészfékezést, és ez furcsa volt. Szóval a kérdés, másnak is így működik-e?